Γυναίκα: Τι ξέρουμε για το θαλασσινό αλάτι;

Το θαλασσινό αλάτι «μένει» μετά την αποξήρανση – εξάτμιση του θαλασσινού νερού, το βρίσκουμε σε τεχνητές ή φυσικές αλυκές αλλά και πολύ συχνά σε μικρές μάζες στα κοιλώματα που έχουν τα βράχια της θάλασσας.

alimperti maria katsani
Γράφει η Δημοσιογράφος Μαρία Αλιμπέρτη – Κατσάνη

Δεν έχει καμία σχέση με αυτό που χρησιμοποιούμε στην κουζίνα μας, έχει εκπληκτικά οφέλη για τον οργανισμό και για την υγεία μας  και περιέχει ένα σωρό θρεπτικά συστατικά, συμπεριλαμβανομένων καλίου, σιδήρου και ψευδαργύρου.

Βάλτε το στο φαγητό. Αν λοιπόν βρείτε καλό θαλασσινό αλάτι και το βάλετε στο φαγητό θα ενθουσιαστείτε από την νοστιμιά αλλά και την γεύση που θα πάρει.

ualasino alati

Μην το φάτε… τριφτείτε. Το θαλασσινό αλάτι δεν κάνει μόνο για το φαγητό, είναι δημοφιλές σε χώρους spa και περιποίησης σώματος, διότι βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος μέσω απολέπισης. Αναζωογονεί το δέρμα, «λιώνοντας» το σμήγμα που φράζει τους πόρους και στεγνώνει τα σπυράκια, συγχρόνως  βελτιώνει την υφή του δέρματος ενώ προστατεύει από τη φλεγμονή και σκοτώνει τα βακτηρίδια.

ualasino alati 3

Μπορείτε να πλύνετε τα δόντια σας με αυτό. Το θαλασσινό αλάτι περιέχει φυσικό φθόριο που είναι ένα ορυκτό, μια θρεπτική ουσία που ελαχιστοποιεί τις κοιλότητες, προστατεύοντας το σμάλτο των δοντιών και κάνει τα δόντια ισχυρότερα. Είναι τέλειο  διάλυμα στόματος για γαργάρες που ανακουφίζουν από έλκη και ουλίτιδα το στόμα.

Μπορείτε να το λάβετε και από την μύτη. Το θαλασσινό αλάτι το βρίσκουμε και σε σπρέι για πλύσεις από τη μύτη σε παιδιά αλλά και σε ενήλικες τύπου «fisiomer». Το θαλασσινό αλάτι καθαρίζει από τις βλέννες, ανοίγει την αναπνοή ενώ απολυμαίνει το εσωτερικό του ιγμόρειου του προσώπου.

ualasino alati 2

Αν υποφέρετε από ρευματισμούς, το θαλασσινό αλάτι θα σας βοηθήσει με τα μεταλλικά στοιχεία που μειώνουν το οίδημα που προκαλείται από τις επώδυνες αρθρώσεις. Οι μελέτες δείχνουν ότι η τακτική χρήση του θαλασσινού αλατιού προσφέρει ανακούφιση από ρευματισμούς ιδιαίτερα εκείνους που πάσχουν από χρόνια ρευματοειδή αρθρίτιδα.

Ναι κάντε λουτρό με θαλασσινό αλάτι και κοιμηθείτε όμορφα. Αν δεν κοιμόσαστε καλά ακολουθεί η παχυσαρκία και τα ψυχικά προβλήματα. Οι άνθρωποι που στερούνται τον ύπνο τείνουν να τρώνε πάρα πολύ, με αποτέλεσμα την ανεπιθύμητη αύξηση του σωματικού βάρους. Τα λουτρά με θαλασσινό αλάτι ηρεμούν και καταπραΰνουν το μυαλό και το σώμα χαρίζοντας ένα βαθύ ύπνο.

Προηγούμενο άρθροΣυνταγή: Ρεβιθάδα με νεράντζι – Chickpea soup with bitter orange
Επόμενο άρθροΑνάκληση αυτοκινήτων μάρκας NISSAN μοντέλο NOTE (E11)