Γερμανικό περιοδικό Der Spiegel:Η λέξη «Σεισμός» ο υπέρτιτλός του με επίκεντρο την Ακρόπολη…

Pet
Γράφει ο Πέτρος Κεφαλάς

Κυκλοφόρησε σήμερα Σάββατο 20 Μαΐου 2015 το Γερμανικό περιοδικό Der Spiegel με κεντρικό υπέρτιτλο την λέξη «σεισμός». Η άποψη του Γερμανικού περιοδικού δεν απέχει καθόλου από την πραγματικότητα.

Στην φωτογραφία του εξώφυλλου φαίνεται ότι το επίκεντρο του σεισμού βρίσκεται στην Ακρόπολη που καταστρέφεται, δηλαδή στην Ελλάδα, η οποία διαχωρίζεται με ένα ρήγμα από τα υπόλοιπα Ευρωπαϊκά μνημεία τα οποία καταστρέφονται και αυτά φλεγόμενα. Ο βασικός τίτλος του πρωτοσέλιδου είναι: «Αποτυχία της Ευρώπης – Τι κοστίζει και τι έρχεται» παραπέμποντας έτσι ξεκάθαρα στις συνέπειες μιας αποτυχίας των διαπραγματεύσεων.

Σε ένα πιθανό Grexit το Ευρωπαϊκό οικοδόμημα δεν θα υποστεί απλά ένα σεισμό, αλλά έναν υπερσεισμό που θα το ισοπεδώσει συθέμελα. Τα τελευταία δυο χρόνια κουραστήκαμε όλοι να spiegel1ακούμε καθημερινά την απειλή για ένα πιθανό Grexit, δηλαδή διώξιμο της Ελλάδας από την Ευρωπαϊκή Ένωση αρχής γενομένης της εξόδου της χώρας μας από το νόμισμα του ευρώ. Είναι φανερό ότι το Grexit εφευρέθηκε για να αιωρείται ως καθημερινή απειλή πάνω από τα κεφάλια του Ελληνικού λαού. Δηλαδή υπέκρυπτε ένα μήνυμα κατανοητό όμως στην πλειονότητα που διατυμπάνιζε το: « Έλληνες και κυβέρνηση κάντε αυτά που σας ζητάμε γιατί διαφορετικά θα πείτε το ψωμί ψωμάκι». Κανείς όμως δεν αποκάλυπτε τις οδυνηρές συνέπειες του Grexit για τους ίδιους τους εφευρέτες του.

Η Γερμανίδα καγκελάριος κα Άγγελα Μέρκελ αντιλαμβανόμενη τον κίνδυνο που διατρέχει η χώρα της από ένα πιθανό Grexit, ανέλαβε σχεδόν εργολαβικά να το αποτρέψει. Γνωρίζει πολύ καλά η κα καγκελάριος ότι αν υλοποιηθεί ένα Grexit τότε θα ακολουθήσει ένα άνευ προηγουμένου Eurohali (Ευρωχάλι).

Οι δανειστές της Ελλάδας προκειμένου να πάρουν όσα περισσότερα μπορούσαν, επιστράτευσαν αργυρώνητα τα ΜΜΕ ηλεκτρονικά και έντυπα, κυρίως αυτά που κυκλοφορούν στα κράτη μέλη της ένωσης, τα οποία δημοσίευαν τρομοκρατικά στην κυριολεξία άρθρα κατά της Ελλάδος. Τη μια λέγαν θα φύγει η Ελλάδα από το ευρώ, την άλλη ότι θα κλείσουν οι Ελληνικές τράπεζες και πολλά άλλα που στόχο είχαν την τιθάσευση του Ελληνικού λαού, ώστε να περιπέσει σε δίνη φοβίας μη δυνάμενος έτσι να αντιδράσει.

Σήμερα η κατάσταση πράγματι μπορεί να τεθεί εκτός ελέγχου και γι αυτό δε φταίει μόνο η Ελλάδα. Το περιοδικό Der Spiegel αντιλαμβανόμενο την σοβαρότητα της κατάστασης προέβη σήμερα στην κατάμεστη νοημάτων δημοσίευσή του. Το περιοδικό δεν προσφέρει κάποια εκδούλευση προς την Ελλάδα, αλλά βοηθάει τον γερμανικό λαό να αντιληφθεί την πραγματικότητα. Το Der Spiegel γνωρίζει ότι σε ένα Grexit τα τραύματα της Γερμανίας και των υπολοίπων κρατών της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα είναι επί μακρόν αθεράπευτα.

Προηγούμενο άρθροΤι χρηματικά ποσά θα χάσουν οι Ευρωπαίοι αν χρεοκοπήσει η Ελλάδα
Επόμενο άρθροΕντυπωσιακή η γιορτή λήξης σεζόν των Τηλέμαχων Αλεξάνδρειας. (Βίντεο-φωτό- Πλάνα ελικοπτέρου)