ΒΑΜΒΑΚΙ: Οι βροχοπτώσεις έφεραν ολική καταστροφή – Σε απόγνωση οι αγρότες (Βίντεο)

Pet
Γράφει ο Πέτρος Μ. Κεφαλάς

Δεν έφτανε η εκβιαστική φορολογική λαίλαπα των Βρυξελλών εναντίον των αγροτών, τη… χαριστική βολή σε μία ομολογουμένως δύσκολη χρονιά  δίνουν  τώρα και οι συνεχείς βροχοπτώσεις  σε χιλιάδες βαμβακοπαραγωγούς της περιοχής μας και όχι μόνο.

bambaki-1

Οι βροχές αν και είχαν διακοπές μερικές μέρες η βαμβακοσυλλογή δεν μπορούσε να γίνει εξαιτίας του λασπώδους εδάφους των αγρών. Εχθές μόνο Τρίτη μπόρεσαν οι βαμβακοσυλλεκτικές μηχανές να μπούνε, και πάλι με δυσκολία στις βαμβακοκαλλιέργειες, αλλά η σημερινή ισχυρή βροχόπτωση διέλυσε τα πάντα. Αρκεί να σκεφτεί κανείς ότι αυτή την περίοδο της συλλογής του προϊόντος οι συνεχείς βροχοπτώσεις είναι άκρως καταστρεπτικές για το προϊόν.

bambaki-2
Το βαμβάκι εξαιτίας των συχνών βροχοπτώσεων αρχίζει και σαπίζει.

Το ανοιγμένο βαμβάκι άρχισε ήδη να σαπίζει, ενώ πολλά καρύδια στις βαμβακιές δεν έχουν ανοίξει. Αυτό πρακτικά σημαίνει πως ήδη η φετινή παραγωγή έχει υποστεί ποιοτική αλλά προπαντός και ποσοτική υποβάθμιση η οποία σύμφωνα εκτιμήσεις ειδικών ενδέχεται σε πολλές περιπτώσεις να μειώσει ακόμη και στο μισό τη στρεμματική απόδοση.

bambaki-4

Μετά και από την σημερινή (Τετάρτη 21 Οκτωβρίου) βροχόπτωση οι βαμβακοπαραγωγοί μιλάνε για τεράστια καταστροφή και ανεπανόρθωτη ζημιά. Έχοντας τεράστια εμπειρία στην καλλιέργεια του «λευκού χρυσού» ισχυρίζονται ότι θα υπάρξουν βαμβακοκαλλιέργειες που θα έχουν στρεμματική απόδοση κάτω από 200 ή και 150 κιλά το στρέμμα.

bambaki-3

Έτσι εξανεμίζεται το εναπομείναν εισόδημα πείνας των παραγωγών εν μέσω ανελέητης φορολογικής επιδρομής και αντίξοων καιρικών συνθηκών. Από την άλλη πλευρά το κράτος θα ζητάει να πληρώσουν οι αγρότες τα επιβαλλόμενα των Βρυξελλών και επειδή δε θα έχουν να πληρώσουν, σύμφωνα με την νέα μωρή νομοθεσία κινδυνεύουν να βαπτισθούν ως φοροφυγάδες.

Με ποιο απλά λόγια οι αγρότες βρίσκονται στο έλεος των Βρυξελλών και Του Θεού… Τουλάχιστον ο Θεός Έχει έλεος…

Δείτε το ρεπορτάζ στο βίντεο:

Προηγούμενο άρθροΜια επικίνδυνη ουσία σε συσκευασμένα ψωμιά και διάφορα αρτοσκευάσματα
Επόμενο άρθροΑγροτικός Σύλλογος Γεωργών Δήμου Αλεξάνδρειας