ΑΠ. ΒΕΣΥΡΟΠΟΥΛΟΣ: “Το δικό μας πρόγραμμα, δεν θα είναι ούτε παράλληλο ούτε ψευδεπίγραφο. Θα είναι αληθινό”

Σφοδρή κριτική, στο νομοσχέδιο, «Μέτρα για την Επιτάχυνση του Κυβερνητικού Έργου», το επονομαζόμενο και «Παράλληλο Πρόγραμμα» της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, άσκησε κατά την ομιλία του, ο Βουλευτής Ημαθίας της Νέας Δημοκρατίας, Απόστολος Βεσυρόπουλος.

«Το νομοσχέδιο που φέρατε προς ψήφιση, δεν στοχεύει στο να βελτιώσει την καθημερινότητα των πολιτών. Στοχεύει στη διατήρηση του αριστερού άλλοθι της κυβέρνησης. Μόνο που ακόμα και ένα ψευδεπίγραφο άλλοθι, πρέπει να έχει μια αντιστοίχιση με την πραγματικότητα» τόνισε ο κ. Βεσυρόπουλος.

Ο Βουλευτής Ημαθίας, αναφερόμενος στο νομοσχέδιο της κυβέρνησης που ήρθε στη Βουλή για δεύτερη φορά με 42 άρθρα λιγότερα, από ότι την πρώτη φορά που αποσύρθηκε μετά από απαίτηση της τρόικα, καθώς δεν ήταν κοστολογημένο, τόνισε τα εξής: «Πρόκειται για ρυθμίσεις που έχουν ήδη τεθεί σε ισχύ με υπουργικές αποφάσεις και αναφέρομαι στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη σε ανασφάλιστους και ευπαθείς κοινωνικές ομάδες. Για μικροδιευθετήσεις και εντός εισαγωγικών εξυπηρετήσεις ημετέρων. Για μνημονικές υποχρεώσεις, τις οποίες δανείζεστε για να τις παρουσιάσετε ως δικές σας παρεμβάσεις».

Αναφερόμενος στη διάταξη που δίνει το δικαίωμα στους ανασφάλιστους πολίτες να νοσηλεύονται στα δημόσια νοσοκομεία και να έχουν και πρόσβαση στη φαρμακευτική περίθαλψη, ο κ. Βεσυρόπουλος ανέφερε χαρακτηριστικά: «όταν εμείς προχωρήσαμε με δύο υπουργικές αποφάσεις στην ιατροφαρμακευτική κάλυψη όλων των ανασφάλιστων, η κίνηση αυτή δεν ήταν στον αέρα. Ήταν πλήρως κοστολογημένη, τα χρήματα και οι δημόσιες δαπάνες που απαιτούνταν προέρχονταν από το πρωτογενές πλεόνασμα και το κοινωνικό μέρισμα. 450 εκατομμύρια ευρώ ήταν το κοινωνικό μέρισμα που διανεμήθηκε στο κοινωνικό σύνολο και κυρίως σε αυτούς που πραγματικά είχαν ανάγκη.»

Ο κ. Βεσυρόπουλος, αναρωτήθηκε απευθυνόμενος στην κυβέρνηση, γιατί δεν συνέχισαν την υλοποίηση του μέτρου του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος που είχε θεσπίσει η προηγούμενη κυβέρνηση, υπενθυμίζοντας ότι, αποτέλεσε μια κορυφαία κοινωνική κατάκτηση που ισχύει σε όλες τις χώρες της Ευρώπης. «Εμείς το θεσμοθετήσαμε, του δώσαμε περιεχόμενο και συγκεκριμένη στόχευση. Τα κριτήρια για τη χορήγησή του ήταν ορθολογικά. Εσείς και τότε το είχατε καταψηφίσει. Μάθετε επιτέλους να χτίζετε πάνω σε ότι θετικό βρίσκεται από την προηγούμενη κυβέρνηση, δεν είναι κακό» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Έντονα επικριτικός υπήρξε ο Βουλευτής Ημαθίας, στη διάταξη που δίνεται, έστω και δυνητικά, η αρμοδιότητα στην αυτοδιοίκηση να χρηματοδοτεί δομές δημόσιας υγείας, καθώς η κυβέρνηση αποφάσισε να εκχωρήσει την αρμοδιότητα χωρίς κάποιους επιπλέον πόρους, σημειώνοντας ότι «μεταφέρετε στην αυτοδιοίκηση μια ευθύνη που έχετε εσείς ως κυβέρνηση, για να τους μεταφέρετε το βάρος και την πίεση των πολιτών».

Απευθυνόμενος στην κυβέρνηση και τους Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Βεσυρόπουλος, τόνισε ότι μέχρι τον περασμένο Ιανουάριο μπορούσατε, εκ του ασφαλούς, να διεκδικείται το μονοπώλιο στην κοινωνική ευαισθησία, κυρίως στα λόγια, γιατί η κοινωνική ευαισθησία κρίνεται στην πράξη, υπενθυμίζοντας ότι η προηγούμενη κυβέρνηση ήταν αυτή που θέσπισε το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα, τη μείωση κατά 30% του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης του πετρελαίου θέρμανσης και την διεύρυνση των δικαιούχων του επιδόματος πετρελαίου θέρμανσης. «Εσείς τι έχετε κάνει για όλα αυτά; Πιστεύετε ότι μπορείτε ακόμα να υφαρπάζετε την ψήφο και την ανοχή των πολιτών με υποσχέσεις; Αυτό που πρέπει να αντιληφθείτε, είναι ότι οι πολίτες έχουν πλήρως συνειδητοποιήσει την πραγματικότητα. Οι πολίτες μπορούν πλέον να κάνουν τις συγκρίσεις με τα δικά σας αποτελέσματα. Εμείς έχουμε αποφασίσει να λέμε στους πολίτες την αλήθεια. Το δικό μας πρόγραμμα, αυτό που θα καταθέσουμε στους πολίτες όταν έρθει η ώρα, δεν θα είναι ούτε παράλληλο ούτε ψευδεπίγραφο. Θα είναι αληθινό. Θα είναι ένα Εθνικό πρόγραμμα για την αναγέννηση της χώρας».

 

Προηγούμενο άρθροΑΓΡΟΤΕΣ: Αδιέξοδος στο Μαξίμου.. Συνέντευξη με Π. Μεσσαλά – Αύριο αποφασίζονται οι επόμενες κινήσεις.
Επόμενο άρθροΜοιράστηκε βοήθεια στους πρόσφυγες από την Αντιφασιστική Αλεξάνδρειας, το ΠΥΘΑΡΙ και τον Δήμο Βέροιας