Αλεξάνδρεια: Κέντρο υποδοχής και φιλοξενίας – Στους 757 ο ακριβής αριθμός των προσφύγων

Γράφει ο Βασίλης Σιμόπουλος

Η τελευταία μας ενημέρωση σήμερα το πρωί, 26 του Μάη, σχετικά με την κατάσταση που επικρατεί στο Κέντρο Υποδοχής προσφύγων 722 Αλεξάνδρειας, έχει να κάνει με την άφιξη από Ειδομένη επιπλέον 63 προσφύγων με ένα λεωφορείο και ταξί προχθές το απόγευμα.

Τα 9 άτομα από αυτά δεν έφεραν πρωτότυπα ατομικά έγγραφα παρά φωτοτυπίες, με αποτέλεσμα να μην εγκριθεί η είσοδος και παραμονή τους εντός του χώρου. Με δική τους πρωτοβουλία και σε ατομικές τους σκηνές, διανυκτέρευσαν σε χώρο πλησίον του 722.

Πέραν αυτού, αργά προχθές το βράδυ αφίχθησαν άλλα 50 άτομα με ταξί από την Ειδομένη. Με δεδομένο ότι η χωρητικότητα του Κέντρου Υποδοχής Αλεξάνδρειας είναι υπερκαλυμμένη, κατόπιν ήρεμων διαβουλεύσεων και διευκρινήσεων, οι μισοί αναχώρησαν με προορισμό τα αντίστοιχα Κέντρα Υποδοχής σε Βαρβάρες Βέροιας και Γιαννιτσά.

Οι 25 που παρέμειναν στην Αλεξάνδρεια, διανυκτέρευσαν στον κενό υπάρχοντα χώρο μπροστά του κλειστού ΔΑΚ της πόλης με δική τους πρωτοβουλία, ενώ εχθές (25/5) το πρωί τακτοποιήθηκε η παραμονή τους εντός του χώρου φιλοξενίας, όπου και τελικά εγκαταστάθηκαν.

Με όλο το παραπάνω αναλυτικό χρονικό της χθεσινής ημέρας, ο επίσημος και ακριβής αριθμός των φιλοξενούμενων Σύριων προσφύγων της Αλεξάνδρειας, αποτυπώνεται στα 757 άτομα.

Προηγούμενο άρθροCooking recipes : Octopus with black eyed beans salad
Επόμενο άρθροΑστέρας Αλεξάνδρειας: Ποδοσφαιρικό τουρνουά ακαδημιών ποδοσφαίρου