ΑΘΛΟΣ Αλεξάνδρειας: Ημερίδα για γονείς «Παιδί και αθλητισμός»

Ρεπορτάζ: Σίσσυ Νίκα

Πολύ ενδιαφέρουσα η σημερινή συζήτηση-παρουσίαση του γνωστού αθλητικού κλινικού ψυχολόγου κ.Γιώργου Ιωάννου, που έγινε μετά από πρόσκληση του Βασίλη Αγγέλη, της Ακαδημίας Μπάσκετ ΄Αθλος.

Κατάμεστη η αίθουσα του Δημαρχείου Αλεξάνδρειας από γονείς που ήθελαν να ενημερωθούν για τα οφέλη του αθλητισμού και την σωστή αντιμετώπιση της ψυχολογίας των παιδιών που αθλούνται.

Ο κ.Γ.Ιωάννου ανέπτυξε τις θετικές και αρνητικές επιδράσεις που βιώνει το παιδί μέσα από τον αθλητισμό.  Συζητήθηκαν ακόμα πιθανά λάθη των γονέων, που θα πρέπει να αποφεύγονται ώστε να μην θιγεί η αυτοπεποίθηση των παιδιών που μπορεί να τα οδηγήσει στην εγκατάλειψη του αθλητισμού. Εκτενώς αναπτύχθηκαν τρόποι ώστε να ενισχυθεί η θετική στάση των παιδιών για τον αθλητισμό. Συμπερασματικά λοιπόν, το παιδί θα  πρέπει να «βιώνει» την διασκέδαση, το παιχνίδι, την εκτόνωση, την συμμετοχή στην ομάδα, την επιβράβευση της προσπάθειας χωρίς να «μένουμε» στην νίκη και στην ήττα. Σημαντικός είναι επίσης ο ρόλος του αθλητικού ψυχολόγου και καθοριστικής σημασίας η αργαστή συνεργασία γονέα, προπονητή και αθλητή.

Τέλος πολύ ενδιαφέρουσες ήταν επίσης οι παρεμβάσεις και τα παραδείγματα του πολύπειρου καθηγητού – προπονητού κ.Αγγέλη.

Δείτε το βίντεο:

Φωτογραφίες:

IMG_3437IMG_3447IMG_3466IMG_3458IMG_3451

Προηγούμενο άρθροΚένταυρος Μελίκης – Αγροτικός Αστέρας Πλατέος 1 – 7 Επτάρα με το … καλημέρα – (βίντεο – δηλώσεις)
Επόμενο άρθροΑντιφασιστική Πρωτοβουλία Αλεξάνδρειας: Ανθρωπιστική δράση