ΑΕ Αλεξάνδρειας – Ακαδημία Βέροιας 1 – 0 «Από ρεκόρ σε ρεκόρ ..!!»

bil2
Ρεπορτάζ: Βασίλειος Σιμόπουλος

            Το «κοντέρ» γράφει: 18 νίκες σε  18 ματς, τέρματα 57-9 (+48)! Παρά το αρχικό -12β είναι πρώτη 2 βαθμούς διαφορά και με ένα ματς λιγότερο. Όχι, δεν μιλάμε για κάποια ευρωπαϊκή ομάδα του Champions Leage, αλλά για την ομάδα της πόλης μας, την ΑΕ Αλεξάνδρειας, που καταρρίπτει τα ρεκόρ το ένα μετά το άλλο και  αποδεικνύει ότι η φετεινή χρονιά ήταν η «προθέρμανσή» της για την επόμενη στην Α1 κατηγορία.

Στο σημερινό ντέρμπι κορυφής με την συνδιεκδικήτρια ομάδα της Ακαδημίας Βέροιας, αποδείχτηκε ότι η Αλεξάνδρεια και στη χειρότερή της μέρα δεν καταβάλλεται από καμιά άλλη ομάδα της Α2. Και αυτό γιατί συνδυάζει όλα εκείνα τα απαραίτητα στοιχεία που χαρακτηρίζουν τους πρωταθλητές: Ποδοσφαιρική ποιότητα, πάθος, υγιή εγωισμό, άριστο κλίμα μεταξύ παιχτών-τεχνικής ηγεσίας-διοίκησης και φιλάθλων.

DSC03276
ΑΕ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ

Το παιχνίδι ήταν ντέρμπι με όλη τη σημασία της λέξεως. Λίγες φάσεις, ένταση, πάθος και πολλά λάθη σε ένα κακό αγωνιστικό χώρο. Φαινόταν ότι ήταν παιχνίδι τακτικής και στρατηγικής των πάγκων, όπου δέσποζαν οι φυσιογνωμίες των δύο ταλαντούχων προπονητών, Καρασαββίδη και  Ανθυμιάδη. Σε όλο το α΄ ημίχρονο καταγράφηκε μία μόνο καλή φάση με τον Ζερδαλή στο 44΄ που από ευνοϊκή θέση σούταρε άουτ. Δύο σουτ των φιλοξενούμενων εκτός περιοχής έφυγαν άουτ, δίχως κίνδυνο για τον Γκατζούφα.

DSC03277
ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΒΕΡΟΙΑΣ

  Στην επανάληψη το σκηνικό συνεχίστηκε ως είχε, ενώ φαινόταν ότι ο ψυχραιμότερος και πιο υπομονετικός θα έφτανε στην οριακή νίκη. Στο 75΄ ..ήταν «η ώρα του  Σωτ. Λίτσι»!! Πήρε την κάθετη πάσα  από τον Αναστάση και από πλάγια αριστερά κεραυνοβόλησε τον Μουχτάρη, που δεν είχε περιθώριο αντίδρασης και 1 – 0! Αμέσως η Ακαδημία πήρε την πρωτοβουλία και στον εναπομείναντα χρόνο προσπάθησε να απαντήσει, δημιουργώντας δύο μεγάλες φάσεις. Ένα σουτ στο κάθετο δοκάρι που καρδιοχτύπησε τους γηπεδούχους με τον Γαβριηλίδη στο 85΄, ενώ στις καθυστερήσεις σε ένα γέμισμα απελπισίας των φιλοξενούμενων, ο Γκατζούφας έχασε τη μπάλα πιεζόμενος η οποία κατέληξε στα δίχτυα, με τον διαιτητή να ακυρώνει το γκολ ως επιθετικό φάουλ.

Η λήξη του αγώνα σήμανε την καθαρή πρωτοπορία της ΑΕ Αλεξάνδρειας στη βαθμολογία, με την Ακαδημία Βέροιας να παλεύει με την ΠΟΝ Άραχου για τη δεύτερη προνομιούχο θέση.

DSC03275

 Διαιτητής ο κ. Βρέσκας, με βοηθούς τους κ.κ. Μοσχόπουλο Χ. και Μοσχόπουλο Δ.

Δείτε τα highlights του παιχνιδιού καθώς και δηλώσεις των πρωταγωνιστών στο βίντεο που ακολουθεί.

ΑΕ Αλεξάνδρειας : Γκατζούφας, Νικολόπουλος, Μαγγανάρης, Παπαδόπουλος, Αποστολόπουλος, Μόσχος (60′ Κίτσας), Μπάλιος, Λίτσι Σ. (72′ Χατζόπουλος), Λίτσι Α., Ζερδαλής, Γρηγοριάδης (46′ Αναστάσης).

Ακαδημία Βέροιας : Μουχτάρης, Γαβριηλίδης Χ. (78′ Γκιουλέκας), Τσαλουχίδης, Τουρατζίδης, Νταμοτζίδης, Ντόγος (72′ Κούβαρος Μ.), Καλφούντζος (87′ Σοφιανίδης), Γαβριηλίδης Τ., Μιχαηλίδης, Αργυρόπουλος, Σαμπρής.

Δείτε στιγμιότυπα του αγώνα και συνεντεύξεις στο βίντεο:

 

 Φωτογραφίες:

DSC03269 DJI01432 DSC03286 DSC03296 DJI01437 DJI01439 DSC03300 DJI01446 DSC03267 DSC03301 DSC03302 DSC03334 DSC03313 DSC03319 DSC03324 DSC03326

Προηγούμενο άρθροΑγροτικός Αστέρας Πλατέος – Δόξα Επισκοπής 0 – 0 «Προσπάθησε αλλά δεν τα κατάφερε ο Αστέρας»
Επόμενο άρθροΚυβέρνηση: Σε πολύ λίγο χρονικό διάστημα θα δοθούν οι ενισχύσεις στους βαμβακοπαραγωγούς