Α΄ ΕΚΑΣΚΕΜ ΓΑΣ Αλεξάνδρεια: «Ήττα στις λεπτομέρειες»

  Σε ένα ντέρμπι κορυφής για γερά νεύρα, στα πλαίσια της 13ης αγωνιστικής της Α΄ ΕΚΑΣΚΕΜ, ο ΓΑΣ Αλεξάνδρεια δεν τα κατάφερε και ηττήθηκε στις λεπτομέρειες από τον πρωτοπόρο και αήττητο μέχρι στιγμής  Εύαθλο Πολυκάστρου με σκορ 60 – 67. Ήταν
Vas Sim
Γράφει ο Βασίλειος Σιμόπουλος
ένας αγώνας που τα είχε όλα: Ένταση, πάθος, δυνατές μονομαχίες, αποβολή, διακοπή, νεύρα στην κερκίδα και γενικά ενδιαφέρον σχεδόν μέχρι τα τελευταία δευτερόλεπτα.
a2
ΓΑΣ Αλεξάνδρεια

Από την αρχή φάνηκε ότι ήταν μια αναμέτρηση μεταξύ δύο ισάξιων ομάδων που δύσκολα θα έβγαζε καθαρό νικητή. Έως τα μισά του 1ου δεκαλέπτου οι δύο ομάδες εναλλασσόταν στο σκορ, αλλά μετέπειτα οι φιλοξενούμενοι πήραν το προβάδισμα το οποίο έμελλε να διατηρήσουν μέχρι το τέλος. Το α΄ δεκάλεπτο έκλεισε με σκορ 17-21 σε ένα κλειστό και νευρικό παιχνίδι με πολλά λάθη εκατέρωθεν.

       Στο β΄ δεκάλεπτο το παιχνίδι κυμάνθηκε στα ίδια επίπεδα, με τους φιλοξενούμενους να εκμεταλλεύονται τη νευρικότητα των γηπεδούχων και ορισμένα λανθασμένα σφυρίγματα των διαιτητών αυξάνοντας σταδιακά τη διαφορά υπέρ τους, η οποία κυμαινόταν σταθερά μεταξύ 8 και 11 πόντους. Ένα από τα καίρια σημεία του α΄ ημιχρόνου στάθηκε η αποβολή του Σωτήρη Παπαδόπουλου από τον πάγκο του ΓΑΣ Αλεξάνδρεια, που σε συνάρτηση με τα δύο αντιαθλητικά φάουλ που καταλογίστηκαν κατά των γηπεδούχων, έδωσαν αέρα 11 πόντων στον Εύαθλο με τη λήξη του ημιχρόνου (27-38).

     Η έναρξη του β΄ ημιχρόνου θύμησε περισσότερο έναν αγώνα σκάκι παρά μπάσκετ, με τους δύο προπονητές Γκότση και Παπαδόπουλο να προσπαθούν να εξουδετερώσουν τα ατού των αντιπάλων, ενώ τα νεύρα σε αγωνιστικό χώρο και κερκίδα να κορυφώνονται. Σ’ αυτό το σημείο σημειώθηκε δίλεπτη διακοπή του αγώνα από τον πρώτο διαιτητή Ταρενίδη Στ. για να γίνουν συστάσεις στον κόσμο και το παιχνίδι συνεχίστηκε κανονικά, με την Αλεξάνδρεια να προσπαθεί να ροκανίσει τη διαφορά και να κλείνει το 3ο δεκάλεπτο στο -8 (42-50).

a1
ΕΥΑΘΛΟΣ Πολυκάστρου

      Το 4ο και τελευταίο δεκάλεπτο ήταν το πιο κρίσιμο και καθοριστικό, με τον ΓΑΣ να κάνει την ύστατη προσπάθεια να γυρίσει το ματς και τον Εύαθλο από την άλλη να προσπαθεί να κρατήσει την υπέρ του διαφορά. Το σημείο που έκρινε την έκβαση του αγώνα ήταν, όταν 3 λεπτά πριν τη λήξη και ενώ ο ΓΑΣ είχε καταφέρει να μειώσει στο -5, κέρδισε τη μπάλα και αστόχησε σε σουτ 3π, ενώ αμέσως μετά δέχτηκε τρίποντο, με την διαφορά αντί του -2 να εκτοξεύεται στο -8! Από εκεί και πέρα η ορμή των γηπεδούχων ξεθύμανε, επήλθε η κούραση και η απογοήτευση και οι φιλοξενούμενοι κάνοντας σωστή διαχείριση του ματς στα τελευταία δευτερόλεπτα, κατάφεραν να «αποδράσουν» από την έδρα της Αλεξάνδρειας, με το πολύτιμο ροζ φύλλο αγώνα.

     Με λάθη η διαιτησία των Ταρενίδη Στ – Χρυσάφη Στ. Ειδικά ο πρώτος άφησε πολλά παράπονα στους γηπεδούχους.

    Τα δεκάλεπτα: 17-21, 27-38(ημ), 42-50, 60-67.

ΓΑΣ Αλεξάνδρεια (Γκότσης): Ρουσόπουλος, Νταμτσιόπουλος Γ, Σιτσάνης, Στογιαννόπουλος 9, Μπαλιάκας 14(1), Αβραμίδης 16(1), Παπαγερίδης 4, Ζήσιος Μπαγιώκας, Νικολόπουλος 17(2), Πρόιος, Νταμτσιόπουλος Ν.

Εύαθλος Μακεδόνες Πολυκάστρου: Βακιρλής 7, Ημερίδης 16(3), Βαρβούτας 4, Πούλος 11(1), Πολυχρονίδης 6(2), Σιώπκας 1, Γκαντίδης 15(1), Τάτσης, Κουτουλας 7(1)

Δείτε διάφορες φάσεις στο βίντεο:

 

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ:

a96 a95 a3 a4 a5 a6 a7 a8 a93 a92 a91 a9 a94 a97

Προηγούμενο άρθροΓΑΣ Αλεξάνδρεια Μπάσκετ: Ο αγώνας της χρονιάς!
Επόμενο άρθροΑγώνας βόλεϊ κορασίδων ΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ-ΜΑΣ ΝΙΚΗ ΑΙΓΙΝΙΟΥ