Χ. Αντωνίου, Φ. Καρασαρλίδου, Γ. Ουρσουζίδη συναντήθηκαν με τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ

Την Τρίτη, 15/12/2015, πραγματοποιήθηκε συνάντηση μεταξύ του Προέδρου, του Αντιπροέδρου του ΕΛΓΑ και των βουλευτών Νομού Ημαθίας κ.κ. Χ. Αντωνίου, Φ. Καρασαρλίδου, Γ. Ουρσουζίδη, ενώ ο κ. Βεσυρόπουλος δεν παρευρέθη λόγω υποχρεώσεων, καθώς και ο βουλευτής Πέλλας κ. Ι. Σηφάκης.

IMG_0844Τα θέματα τα οποία ετέθησαν στην Διοίκηση του ΕΛΓΑ ήταν :

1)     Σε ότι αφορά στις ζημίες που προκλήθηκαν στις βαμβακοκαλλιέργειες από τις καταστροφικές καιρικές συνθήκες στους Νομούς Ημαθίας και Πέλλας, η Διοίκηση του ΕΛΓΑ διαβεβαίωσε, ότι θα γίνουν εκτιμήσεις  όπου διαπιστώνεται αξιόπιστο δείγμα («μάρτυρες»), έτσι ώστε να προκύψει ασφαλής και δίκαιη εκτίμηση της ζημίας.

2)       Όσον αφορά στα ασφάλιστρα του 2014 προς τον ΕΛΓΑ,  που  δεν

έχουν αποδοθεί έως τις 31/7/2015, δεν μπορούν να τύχουν αποζημίωσης από τον ΕΛΓΑ στους υπόχρεους.

          Εφόσον, όμως στη δήλωση του ΟΣΔΕ εκχωρήθηκαν δικαιώματα είσπραξης των ασφαλίστρων προς  τον ΕΛΓΑ, θα υπάρξει  δυνατότητα αποζημίωσης, εάν η εκχώρηση καλύπτει ποσοστό άνω του 80% των ασφάλιστρων.

3)   Τέλος, συζητήθηκε το σοβαρό πρόβλημα – και αυτό  βρήκε σύμφωνους όλους  τους συνομιλητές – του θεσμικού πλαισίου του ΕΛΓΑ, το οποίο θα πρέπει να αλλάξει,  τόσο όσον αφορά στη λειτουργία του, όσο και στην διεύρυνση του είδους των προκαλούμενων ζημιών, μετά από σχετική μελέτη και διαβούλευση με τους παραγωγούς.

Προηγούμενο άρθροΑπό σήμερα θα είναι ανοικτή η εφαρμογή του Taxis για το επίδομα θέρμανσης
Επόμενο άρθροΕκπομπή της 4Ε «Κοιτώντας γύρω μας – Λαμπρά μυαλά»