ΤΟ ΕΙΔΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ ΠΗΓΕ…ΑΔΕΝΔΡΟ!

Την Παρασκευή 15 Μαΐου 2015 το Ειδικό Σχολείο Αλεξάνδρειας είχε την χαρά να επισκεφθεί  το Δημοτικό Σχολείο του Άδενδρου σε ανταπόδοση της επίσκεψης τους πριν το Πάσχα στο σχολείο μας.

Η εξόρμησή μας ξεκίνησε με την βοήθεια των εργαζομένων των σιδηροδρομικών γραμμών μιας και φρόντισαν για τη ομαλή και άνετη μετάβασή μας στο Άδενδρο.

DSCN7768

Όταν φτάσαμε στον επιβατικό σταθμό του Άδενδρου, μας περίμεναν η διευθύντρια του σχολείου κ .Παπαδοπούλου Σουζάνα με μια ομάδα παιδιών που κρατούσαν λουλούδια και μπαλόνια, τα οποία με μεγάλη χαρά πρόσφεραν ως καλωσόρισμα στα παιδιά του Ειδικού Δημοτικού  Σχολείου.

Στη συνέχεια επισκεφθήκαμε τους χώρους και τις τάξεις του σχολείου, όπου πραγματοποιήθηκαν δραστηριότητες γνωριμίας μεταξύ των παιδιών.

Οι εκπλήξεις και η υπέροχη φιλοξενία των παιδιών και των εκπαιδευτικών δεν σταμάτησαν εκεί.

Στην αυλή του σχολείου μας περίμεναν εκπαιδευτικές και ψυχαγωγικές δραστηριότητες (αθλητισμός, παιχνίδια, ζωγραφική) που βοήθησαν ακόμη περισσότερο τα παιδιά να αλληλεπιδράσουν μεταξύ τους χτίζοντας δεσμούς φιλίας και αγάπης.

Ο Σύλλογος γονέων και κηδεμόνων του σχολείου είχε ετοιμάσει έναν γευστικότατο και πλούσιο μπούφε  με χειροποίητα φαγητά και γλυκά για τα παιδιά.

Επίσης, ο Σύλλογος Αναπήρων Άδεντρου «Η ΦΡΟΝΤΙΔΑ» ήταν παρών και πρόσφερε καπέλα στα παιδιά μας υποσχόμενος ότι θα μας παρουσιάσει η θεατρική τους ομάδα την φετινή τους πετυχημένη παράσταση.

DSCN7777

Όμως, η συγκίνηση και η ευγνωμοσύνη μας δεν σταμάτησαν εκεί.

Τα παιδιά, η διευθύντρια και οι εκπαιδευτικοί του Δημοτικού Σχολείου Άδενδρου μας πρότειναν να φυτέψουμε μαζί ένα δένδρο που θα συμβολίζει τους δεσμούς φιλίας και σεβασμού  μεταξύ μας.

Έτσι και έγινε.

Ένα δέντρο – μια ελιά – φυτεύτηκε στην αυλή του σχολείου με την υπόσχεση να το φροντίζουμε, να το ποτίζουμε και να το προσέξουμε όλοι μαζί ώστε να μεγαλώσει με την φροντίδα και την αγάπη των παιδιών και των δύο σχολείων.

Γι’ αυτό και πρέπει να επισκεφθούμε και πάλι το σχολείο του Άδενδρου γιατί στην αυλή του μας περιμένει ένα δέντρο, το κοινό μας δέντρο, το δέντρο της κοινή μας πορείας για την φιλία, τον σεβασμό και την αλληλεγγύη…

Άλλωστε, έτσι λειτουργούν οι φιλίες χρειάζονται κόπο, χρόνο, φροντίδα και ελπίδα για κάτι  καλύτερο.

DSCN7876

Ευχαριστούμε από καρδιάς τα μέλη του Συλλόγου Αναπήρων του Άδεντρου  «Η ΦΡΟΝΤΙΔΑ»,το Σύλλογο Γονέων , τους Εκπαιδευτικούς  και τους μαθητές/τριες  του Δημοτικού Σχολείου του Άδενδρου όχι μόνο για την φιλοξενία και την αγάπη του αλλά κυρίως γιατί φώλιασαν μέσα μας την πεποίθηση ότι τα στερεότυπα και οι διαχωρισμοί μπορούν να ξεπεραστούν αρκεί να προσπαθήσουμε να δούμε τη ζωή και τις δυσκολίες της αλλιώς….

Θα τα ξαναπούμε!

Προηγούμενο άρθροΈλληνας επιστήμονας δίνει ελπίδα στα παιδιά με αυτισμό.
Επόμενο άρθροΕκδήλωση για την Ποντιακή γενοκτονία σε 1ο-5ο Δημοτικό και Ειδικό σχολείο Αλεξάνδρειας (φωτο-βίντεο)