Πράκτορες της εφορίας νοικοκυρές, οικιακές βοηθοί ακόμα και τουρίστες…

Η εφημερίδα  Financial Times έγραψε ότι  η ελληνική κυβέρνηση εξετάζει την πρόσληψη φοιτητών, νοικοκυρών και οικιακών βοηθών, αλλά  και τουριστών τους οποίους θα χρησιμοποιεί ως πράκτορες της εφορίας.

Η εφημερίδα ισχυρίζεται  ότι αυτό αναφέρεται  στη νέα λίστα μεταρρυθμίσεων που έστειλε ο ΥΠ. ΟΙΚ. Γιάνης Βαρουφάκης στους ευρωπαίους.

Το σημείο που αναφέρει το εν λόγω θέμα έχει τον τίτλο: «Onlookers’ VAT Evasion-Fighting Scheme» και σύμφωνα με αυτό, ένας αρκετά σημαντικός  αριθμός έκτακτων «παρατηρητών» θα βοηθά τους ελεγκτικούς μηχανισμούς του ΥΠ. ΟΙΚ.  να “πιάνει επαυτοφόρω  όσους προσπαθούν να φοροδιαφύγουν.

Επίσης πιο παρακάτω αναφέρει: «Οι μη επαγγελματίες επιθεωρητές θα προσλαμβάνονται σε αυστηρά βραχυπρόθεσμη, έκτακτη βάση – όχι μεγαλύτερη από δύο μήνες και χωρίς καμία προοπτική επαναπρόσληψης – κατόπιν σύντομης σχετικής εκπαίδευσης και θα παριστάνουν  πελάτες, για λογαριασμό του υπουργείου Οικονομικών, ενώ θα έχουν επάνω τους κριμένο  ασύρματο σύστημα μετάδοσης ήχου και βίντεο».

Στο non paper που δόθηκε στην δημοσιότητα στη λίστα των μεταρρυθμίσεων με αριθμό 3 αναφέρει:

3η Μεταρρύθμιση – Συγκρότηση ευέλικτου σώματος στοχευμένων φορολογικών ελέγχων για την πάταξη της φοροδιαφυγής. Δεν θα έχει μόνιμο χαρακτήρα

Στα πλαίσια των σχεδιασμών της κυβέρνησης για την  πάταξη της φοροδιαφυγής, προτείνουμε να συγκροτηθεί ένα σώμα στελεχωμένο από μη επαγγελματίες. Η σύνθεση του σώματος θα ανανεώνεται ανά μικρά χρονικά διαστήματα (λιγότερο από δυο μήνες), αφού θα εκπαιδεύονται σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Προηγούμενο άρθροΜύθος ότι το κάπνισμα αδυνατίζει ή διατηρεί τα κιλά
Επόμενο άρθροΦίλιππος Μελίκης – ΦΑΣ Νάουσα 0 – 3 «Νίκησε στη λασπομαχία η Νάουσα» (Φωτογραφίες)