Μύθος ότι το κάπνισμα αδυνατίζει ή διατηρεί τα κιλά

Και όμως οι νέες σε ηλικία  καπνίστριες παίρνουν 3 φορές περισσότερο βάρος από εκείνες  δεν καπνίζουν.

Οι περισσότεροι καπνιστές πιστεύουν  ότι το τσιγάρο τους κόβει την όρεξη και έτσι δεν παίρνουν περισσότερα  κιλά. Αυτά βέβαια ήταν  ένας μύθος επειδή καμία  έρευνα μέχρι μέχρι σήμερα  δεν ερεύνησε κατά πόσο οι καπνίστριες  διατηρούσαν ή έχαναν τα κιλά τους  σε σχέση με εκείνες που δεν κάπνιζαν.

Μια νέα έρευνα όμως έρχεται και ανατρέπει όσα πίστευαν οι καπνιστές και καπνίστριες μέχρι σήμερα. Σύμφωνα με την έρευνα οι νεαρές σε ηλικία καπνίστριες παίρνουν τρεις φορές περισσότερο βάρος απ’ ό,τι εκείνες που δεν καπνίζουν καθόλου.

Έτσι μια ομάδα ερευνητών από το ερευνητικό ινστιτούτο Oregon Research Institute στις ΗΠΑ, παρακολούθησε 400 νεαρές γυναίκες για διάστημα δύο ετών

Τα αποτελέσματα της έρευνας έδειξαν  πως αυτές που κάπνιζαν πήραν σημαντικά περισσότερο βάρος από τις μη καπνίστριες, λαμβάνοντας υπόψη από την αρχή της μελέτης το σωματικό τους βάρος, το αν οι γονείς τους ήταν παχύσαρκοι και άλλους παράγοντες.

Οι ερευνητές διαπίστωσαν   οι νεαρές γυναίκες που κάπνιζαν  πήραν κατά μέσο όρο 2,9 κιλά σε σχέση με τα 0,9 κιλά που πήραν όσες δεν κάπνιζαν.

Τα αποτελέσματα  της έρευνας  δημοσιεύτηκαν στο επιστημονικό περιοδικό Appetite.

Προηγούμενο άρθροΜελίκη: Προβλήματα στις αγροτικές εκτάσεις από τις συνεχείς βροχοπτώσεις (φωτό)
Επόμενο άρθροΠράκτορες της εφορίας νοικοκυρές, οικιακές βοηθοί ακόμα και τουρίστες…