Ξεσηκωμός εργαζομένων στο Πυροσβεστικό Σώμα: «Οι μάσκες έπεσαν – γενικός ξεσηκωμός»

Οι εργαζόμενοι στο Πυροσβεστικό Σώμα είναι ένα ξεχωριστό κομμάτι της κοινωνίας. Όταν το καθήκον τους καλεί παλεύουν με τις φλόγες και εκείνη την στιγμή δεν γνωρίζουν αν θα ξαναγυρίσουν στα σπίτια τους και στα αγαπημένα τους πρόσωπα.

Δεν είναι και λίγοι αυτοί οι οποίοι αγωνιζόμενοι να διασώσουν συνανθρώπους μας και περιουσίες πέθαναν την ώρα του ύψιστου καθήκοντος. Αυτόν τον ιδιαίτερο κλάδο υψηλού κινδύνου επιχειρούν οι ανίδεοι να καταρρακώσουν με το ολέθριο ασφαλιστικό που με παραγγελία των οικονομικών αυτή την φορά Γερμανών κατακτητών πάνε να εφαρμόσουν και εν τέλει να εξοντώσουν.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος (ΠΟΕΥΠΣ) αποφάσισε να προχωρήσει σε κοινή πανελλαδική ένστολη κινητοποίηση διαμαρτυρίας, στην Πλατεία Κολοκοτρώνη την Παρασκευή 05-02-2016 και Ω 16:00 Αθήνα και εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:

Συνάδελφοι,

 Το Κυβερνητικό σχέδιο για το ασφαλιστικό – συνταξιοδοτικό  των Σωμάτων Ασφαλείας αποκαλύφτηκε  με την απαξιωτική  και προκλητική συμπεριφορά του Υπουργού Εργασίας κ. Κατρούγκαλου, όπου και εξαφάνισε κάθε προσδοκία και κάθε ψευδαίσθηση, ότι η Κυβέρνηση επιφύλασσε ενδεχομένως διαφορετική μεταχείριση στους ένστολους.

Ενδεικτικό είναι ότι για όλες τις κατηγορίες ασφαλισμένων και συνταξιούχων, σημερινών και μελλοντικών, θεσπίζονται ενιαίοι κανόνες, συνεπώς και στους ένστολους χωρίς καμία εξαίρεση, προσαρμοσμένους στους δημοσιονομικούς στόχους της Κυβέρνησης, γεγονός που σημαίνει, νέες μειώσεις σε παροχές και συντάξεις για όλους.

   Δημιουργείται ένα Ταμείο τέρας ΕΦΚΑ (πρώην ΙΚΑ) που βάζει στο ίδιο καλάθι όλους τους εργαζομένους, ανεξαρτήτως επαγγέλματος και οδηγεί στην κατάργηση των εφάπαξ και των επικουρικών συντάξεων και τις ισοπεδώνει αφού είτε 25 χρόνια εργάζεται κάποιος, είτε 40 θα έχει τις ίδιες συντάξιμες αποδοχές.

Δεν μπορούν να καταλάβουν την ιδιαιτερότητα του επαγγέλματός μας, ότι εργαζόμαστε 6 ημέρες την εβδομάδα και ότι είμαστε σε διαρκή ετοιμότητα 365 ημέρες το χρόνο.

    Επιχειρούσαμε πάντα με το φιλότιμο που διακρίνει τον Έλληνα Πυροσβέστη και πάντα ακούγαμε από την φυσική και πολιτική ηγεσία την φράση «βάλτε πλάτη βρε παιδιά». Τώρα τι θέλουν; Να μας κάνουν ψυχρούς επαγγελματίες; Να εργαζόμαστε διεκπεραιωτικά και να χαθεί το αίσθημα αυταπάρνησης και προσφοράς στο κοινωνικό σύνολο; Nα γίνουμε πραγματικά μικρόψυχοι όπως μας απεκάλεσαν τελευταία, αφού τολμάμε να σχολιάζουμε και να κατακρίνουμε αλάνθαστες αυθεντίες και μεγαλόψυχους τεχνοκράτες;

 Συνεκτιμώντας όλα τα παραπάνω αποφασίστηκε να προχωρήσουμε σε κοινή πανελλαδική ένστολη κινητοποίηση διαμαρτυρίας, στην Πλατεία Κολοκοτρώνη την Παρασκευή 05-02-2016 και Ω 16:00 Αθήνα, με ταυτόχρονη παρουσία και συμμετοχή στις κινητοποιήσεις που αποφασίζονται και από  άλλες κοινωνικές τάξεις και συνδικαλιστικές Οργανώσεις, σε όλες τις πόλεις της Ελλάδας. Παρακαλούνται οι πρωτοβάθμιες ενώσεις για την άμεση έκδοση ανακοινώσεων και επιστολών, δίνοντάς τες προσωπικά προς όλους τους Βουλευτές των Νομών τους.

  Επιπλέον όπου υπάρχει η δυνατότητα κοινής συμμετοχής με Αστυνομικούς και Λιμενικούς, ενημερώνοντάς τους ειδικότερα, ότι οι ένστολοι διέπονται από συγκεκριμένο στρατιωτικό συνταξιοδοτικό δίκαιο, λόγω της ιδιαιτερότητας του επαγγέλματος τους.

Τέλος να τους καλέσετε να διαχωρίσουν την θέση τους και να δηλώσουν έγκαιρα ότι θα καταψηφίσουν το σχέδιο «έκτρωμα» της Κυβέρνησης.

  Τα  μηνύματα που έρχονται από όλη την Ελλάδα είναι εκατοντάδες, όπου εκδηλώνονται, η ανησυχία, η αγανάκτηση και η δικαιολογημένη οργή  και από τους παλαιούς συναδέλφους αλλά και από τους νέους που βλέπουν τον Αρμαγεδώνα των μέτρων που έρχονται, όπου έχουν αντιληφθεί άπαντες ότι η ψήφιση του συγκεκριμένου ασφαλιστικού σχεδίου θα επηρεάσει όχι μόνο το δικό τους μέλλον αλλά και των παιδιών τους.

 Συνάδελφοι

Το νομοσχέδιο αυτό για το ασφαλιστικό – συνταξιοδοτικό μπορεί και πρέπει να μπλοκαριστεί και να μην ψηφιστεί με την δύναμη ενός Γενικού Ξεσηκωμού, με άμεση κλιμάκωση πολύμορφων κινητοποιήσεων και συλλαλητηρίων, με στόχο να μην τολμήσει η Κυβέρνηση να το καταθέσει.

 Γιατί κύριε Υπουργέ όπως πολύ  σοφά είχατε πει “o φόβος υποδουλώνει τον άνθρωπο, δεν τον αφήνει να σκεφτεί, αντίθετα η δράση ελευθερώνει και η συλλογική δράση, όχι μόνο ελευθερώνει αλλά μπορεί να έχει και αποτελέσματα..»

 Αυτά μας λέγατε το 2012, ήρθε ο καιρός να τα εφαρμόσουμε.

  Ο Αγώνας θα είναι μεγάλος και το «αντάμωμα» των συναδέλφων μας μέσα από δυναμικές κινητοποιήσεις  ακόμη μεγαλύτερος!!!!!

 ΓΕΝΙΚΟΣ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΙΣΟΠΕΔΩΣΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ

ΑΓΩΝΑΣ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΝΙΚΗ

Για το Διοικητικό Συμβούλιο της Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                             O   ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ                                                ΦΕΡΤΑΚΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ

Προηγούμενο άρθροΑπεργία συμβολαιογράφων για το ασφαλιστικό – Δεν θα γίνουν πλειστηριασμοί
Επόμενο άρθροΕΚΤΑΚΤΟ: Οι απεργοί αγρότες θα κλείσουν τον κόμβο Νησελίου σήμερα από 18:00 έως 21:00