Μανταλένα Παπαδοπούλου: Σημεία συνέντευξης στους Αν. Παπασταματίου και Ελ. Καραγιάννη

ΣΗΜΕΙΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ ΤΗΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΜΑΝΤΑΛΕΝΑΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΟ ΠΡΩΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ ΑΝ. ΠΑΠΑΣΤΑΜΑΤΙΟΥ – ΕΛ. ΚΑΡΑΓΙΑΝΗ

 Για την ανάληψη καθηκόντων εκπροσώπου των ΑΝΕΛ:

Μετά από τρία χρόνια από την εκλογή μου στην προεδρία της Νεολαίας των ΑΝΕΛ, είναι μεγάλη τιμή τόσο προσωπικά όσο και για το σύνολο της νεολαίας η εμπιστοσύνη που έδειξε έμπρακτα ο Πρόεδρός μας Πάνος Καμμένος στη νέα γενιά.

Είναι ένας ρόλος μεγάλης ευθύνης και πρόκλησης σ’ αυτούς τους δύσκολους καιρούς να εκπροσωπώ το σύνολο του Κινήματος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ.

Για το προσφυγικό -Εάν Κινδυνεύει η κυβέρνηση από τη διαχείριση του προσφυγικού:

Το ζήτημα των μεταναστευτικών ροών το οποίο είναι σε κρίσιμη φάση, είναι διεθνές ζήτημα ασφαλείας και η χώρα μας καλείται να το αντιμετωπίσει όχι μόνη της, αλλά σε συνεργασία με τις χώρες της Ε.Ε.

Το μεταναστευτικό πρέπει να αντιμετωπιστεί στη χώρα μας ως εθνικό ζήτημα και όχι ως ζήτημα κομματικών αποχρώσεων ή κομματικών παιχνιδιών. Θα δούμε τι θα γίνει στο προσεχές Συμβούλιο των Πολιτικών Αρχηγών.

Δυστυχώς στο παρελθόν οι προηγούμενες κυβερνήσεις δεν είχαν μια στρατηγική προληπτική για την αντιμετώπισή του, που δεν θα μας επέβαλε να «τρέχουμε» την τελευταία στιγμή.

Από το 2002 υπάρχει αναφορά του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας των ΗΠΑ – ήταν ήδη γνωστή πριν από λίγα χρόνια όταν ήμουν μεταπτυχιακή φοιτήτρια – που μιλούσε για τη Συρία και για τυχόν ανάφλεξη. Από το 2008 ήδη το μεταναστευτικό αναγνωρίζεται διεθνώς ως ζήτημα ασφαλείας.

Το θέμα είναι ότι αριθμός των μεταναστών σήμερα είναι τέτοιος που η κυβέρνηση δεν θα μπορούσε να το διαχειριστεί με διαφορετικό τρόπο. Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας στην αρχή απέφυγε να εμπλακούν οι Ένοπλες Δυνάμεις στο θέμα αυτό – δεν είναι δουλειά του Στρατού. Όταν όμως το πρόβλημα οξύνθηκε, η χώρα μας έπρεπε να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της έναντι της Ευρώπης. Μακάρι να έκαναν το ίδιο και οι άλλες χώρες της Ε.Ε. Βλέπουμε όμως ορισμένες χώρες, όπως η Αυστρία, αντί να τηρούν τους κανόνες και τις συμφωνίες, να υιοθετούν άλλες πολιτικές. Η Ευρώπη καλείται να αποδείξει ότι μπορεί να λειτουργήσει ως Ένωση την ώρα που πολλοί μιλούν ακόμη και για ομοσπονδιοποίηση και γίνεται λόγος για εμβάθυνση.

Για το αν η διαχείριση του μεταναστευτικού έχει μεγαλύτερο πολιτικό κόστος για τους ΑΝΕΛ από ό,τι για τον ΣΥΡΙΖΑ:

 Το πολιτικό – κομματικό κόστος, οι ΑΝΕΛ το εισπράξαμε όταν προχωρήσαμε στη συμφωνία του περασμένου Ιουλίου. Μετά την επανεκλογή μας στη Βουλή τον Σεπτέμβριο, με δεδομένο ότι το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας στο προσφυγικό έχει δείξει δείγματα γραφής και έχει φέρει αποτελέσματα, δεν νομίζω ότι θα έχουμε τέτοιο πρόβλημα. Εξάλλου, οι ΑΝΕΛ έχουμε αποδείξει ότι βάζουμε το εθνικό συμφέρον πάνω από το κομματικό όφελος.

Για τα προβλήματα αιχμής της ελληνικής κοινωνίας και τις προτεραιότητες:

Υπάρχουν κρίσιμα θέματα που αποτελούν πρόκληση για τη διαχείρισή τους, όπως είναι το ασφαλιστικό και το φορολογικό, το θέμα των αγροτών, το οποίο θα δούμε πως θα προχωρήσει στο επικείμενο νομοσχέδιο. Υπάρχει επίσης το ζήτημα της διαπλοκής και της διαφθοράς. Ένα σύστημα το οποίο χτίστηκε επί χρόνια και αυτή η κυβέρνηση δείχνει αποφασισμένη να το αντιμετωπίσει. Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ στηρίζουμε την κυβέρνηση για να χτυπήσει τη διαπλοκή και να φτάσει μέχρι το κόκκαλο.

Αναμφισβήτητα αυτό που απασχολεί τους νέους αλλά και το σύνολο της κοινωνίας είναι το ζήτημα της εργασίας. Πως να αναπτυχθεί η χώρα εάν το φορολογικό δεν διορθωθεί, πώς να έρθουν επενδύσεις όταν οι ελληνικές επιχειρήσεις μεταναστεύουν στο εξωτερικό.

Αυτό που περιμένουν οι πολίτες από τους ΑΝΕΛ, εκτιμώ ότι είναι να παρεμβαίνουν στα κρίσιμα ζητήματα, και στα εθνικά που είναι ζωτικής σημασίας για τη χώρα μας, και να δείξουμε ότι είμαστε το αναγκαίο καλό, για το οποίο άλλωστε μας εξέλεξαν οι πολίτες.

Προηγούμενο άρθροΤίτλοι τέλους για το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης του Δήμου Αλεξάνδρειας
Επόμενο άρθροΤην Τετάρτη προσλήψεις και έναρξη μαθημάτων στην Ενισχυτική