Ευκαιρίες ΕΣΠΑ: Τέλος εβδομάδας ξεκινούν 4 νέα προγράμματα του ΕΣΠΑ

Το υπουργείο Οικονομίας Ανάπτυξης και Τουρισμού μέχρι το τέλος της εβδομάδας θα ανακοινώσει την προκήρυξη των τεσσάρων νέων χρηματοδοτικών δράσεων του ΕΣΠΑ.

Οι δράσεις των προγραμμάτων αφορούν στην ενίσχυση νεοφυών, μικρών και τουριστικών επιχειρήσεων, καθώς και άνεργων πτυχιούχων Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, οι οποίοι επιθυμούν να ξεκινήσουν τη δική τους επιχείρηση.

Oι επιδοτήσεις για κάθε κατηγορία μπορεί να φτάσουν ακόμα και στο 100% των επενδυτικών σχεδίων, ενώ οι δικαιούχοι θα μπορούν να διεκδικήσουν χρηματοδοτήσεις ύψους από 6.000 έως και 100.000 ευρώ για δαπάνες εκσυγχρονισμού, λειτουργικού κόστους, εξοπλισμού και πρόσληψης προσωπικού.

Δράσεις που θα χρηματοδοτηθούν:

Αγροδιατροφή/Βιομηχανία Τροφίμων

Πολιτιστικές και Δημιουργικές Βιομηχανίες (ΠΔΒ)

Υλικά/Κατασκευές

Εφοδιαστική Αλυσίδα

Ενέργεια

Περιβάλλον

Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνίας ΤΠΕ

Υγεία

Το θετικό νέο είναι ότι αλλάζει και η διαδικασία υποβολής των επενδυτικών προτάσεων, καθώς και η αξιολόγηση τους, προκειμένου να περιοριστεί η γραφειοκρατία και να ενισχυθεί η διαφάνεια.

Περισσότερες πληροφορίες: Στις ιστοσελίδες της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης «ΕΠΑνΕΚ» και του ΕΣΠΑ – E-mail επικοινωνίας: infoepan@mou.gr – Γραμμή επικοινωνίας: 801 1136 300.

Προηγούμενο άρθροΈρχονται πρόστιμα για ιδιοκτήτες ανασφάλιστων οχημάτων
Επόμενο άρθροΕτήσιος χορός του Κυνηγετικού Συλλόγου Μελίκης και Περιχώρων ¨Ο ΤΟΞΟΤΗΣ¨