ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΗΜΑΘΙΑΣ: Εκδήλωση για τα κόκκινα δάνεια

Το Επιμελητήριο Ημαθίας διοργανώνει εκδήλωση στις 21/3/2016 ημέρα Δευτέρα και ώρες 16.00-21.00 στην αίθουσα συνεδριάσεων του  Επιμελητηρίου, με ομιλητή τον Dr. Λιακόπουλο Ευστάθιο, διακεκριμένο σύμβουλο επιχειρήσεων, σε μια ομιλία με βασικό άξονα τη διαχείριση των Κόκκινων Δανείων.

Σκοπός εκδήλωσης:

Η κρίση, με τη δυσχέρεια που διαμόρφωσε στο τομέα της ρευστότητας, μεγιστοποίησε τη σημασία της, αναδεικνύοντας τον τομέα ως το σημαντικότερο πλεονέκτημα βιωσιμότητας. Η  διάρκεια των οικονομικών δυσχερειών, διαμόρφωσε χρηματοδοτήσεις ύψους άνω των 73 δις οι οποίες χαρακτηρίζονται επισήμως πλέον ως «Κόκκινα Δάνεια». Το μέγεθος αυτό και η σημασία του για την ελληνική οικονομία αλλά και τα πιστωτικά ιδρύματα έχει διαμορφώσει μια νέα αναγκαιότητα και κινητοποίηση στη διαδικασία της ρύθμισης – τακτοποίησης αυτών των οφειλών. Ήδη υπάρχει επίσημος κώδικας δεοντολογίας από την Τράπεζα της Ελλάδος, αλλά και σχετική κινητοποίηση από το Υπουργείο Ανάπτυξης και τα πιστωτικά ιδρύματα.

Θεματολογία:

Αναλυτικότερα, θα παρουσιαστούν:

Λόγοι που οδηγηθήκαμε στα κόκκινα δάνεια.

Θεραπευτικές μέθοδοι και πρόληψη.

Ορισμός κόκκινων δανείων- κώδικας δεοντολογίας.

Προσέγγιση της ιδανικής μορφής ρύθμισης (ανά περίπτωση)

Πώς καταλήγουμε στην πλέον συμφέρουσα λύση για την επιχείρηση; Πώς την αξιολογούμε;

Πώς διαμορφώνουμε και παρουσιάζουμε ένα τέτοιο αίτημα στα πιστωτικά ιδρύματα;

Παραδείγματα.

Οφέλη:

Οι συμμετέχοντες δε θα μάθουν μόνο μια στείρα θεωρητική προσέγγιση οικονομικής ανάλυσης, αλλά για πρώτη φορά θα παρουσιαστούν πρακτικές αναδιάρθρωσης και εξέλιξης βιωσιμότητας με πραγματικά παραδείγματα.

Θα ακολουθήσει ελεύθερος διάλογος και ανταλλαγή απόψεων, χωρίς χρονικό περιορισμό.

Για αιτήσεις συμμετοχής παρακαλούμε να απευθύνεστε στο Επιμελητήριο Ημαθίας (Κεντρικής 3) και στο τηλέφωνο 23310 24734, με υπεύθυνη επικοινωνίας την κα Μαρία Ζουμπουλίδου.

Προηγούμενο άρθροΤοποθετήσεις της εκπροσώπου των ΑΝΕΛ Μανταλένας Παπαδοπούλου στην ΕΡΤ
Επόμενο άρθροΣυνέλευση του Επιμελητηρίου Ημαθίας στο Δημαρχείο Αλεξάνδρειας (φωτό-βίντεο)