Τοποθετήσεις της εκπροσώπου των ΑΝΕΛ Μανταλένας Παπαδοπούλου στην ΕΡΤ

ΣΗΜΕΙΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗΣ ΤΗΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΜΑΝΤΑΛΕΝΑΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΗΝ ΕΡΤ ΣΤΟΥΣ Γ. ΔΑΡΑΚΗ-Γ. ΔΑΡΡΑ

 Για το προσφυγικό και το επικείμενο Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών:

Το μεταναστευτικό-προσφυγικό επειδή είναι ένα διεθνές ζήτημα ασφάλειας και όχι τοπικό θέμα είναι απαραίτητο να έχουμε μια εθνική πρόταση όταν θα πάμε στη Σύνοδο στις Βρυξέλλες.

Η κυβέρνηση ήδη εφαρμόζει αυτά που προτείνει η αντιπολίτευση. Διάβασα με προσοχή τις προτάσεις των κομμάτων – και όσα προτείνει η Ν.Δ. ήδη εφαρμόζονται . Βεβαίως το Συμβούλιο Αρχηγών είναι απαραίτητο να γίνει πριν από τη Σύνοδο. Και ακριβώς επειδή το μεταναστευτικό-προσφυγικό είναι ένα διεθνές ζήτημα ασφάλειας και όχι ένα μικρό ζήτημα, θα πρέπει η όποια συμφωνία υπάρξει στο Συμβούλιο των Αρχηγών – που φαντάζομαι ότι θα υπάρξει – να μην τορπιλιστεί στη συνέχεια, όπως έχουμε δει να γίνεται στο παρελθόν.

Αξίζει να επισημανθεί αυτό που ανέφερε ο Πρωθυπουργός ότι η Ελλάδα θα ζητήσει να υπάρξει υποχρεωτικός διαμερισμός των προσφύγων. Αυτό το είχε ζητήσει και τον Μάρτιο του 2015, αν και τότε είχε αποφασιστεί από την Ε.Ε. να είναι εθελοντικός. Πλέον θα ζητήσει να είναι υποχρεωτικός ο διαμερισμός. Αναγνωρίζουμε όλοι ότι στη διπλωματική οδό υπάρχει κλιμάκωση κάθε φορά που χρειάζεται και νομίζω ότι είναι ένας τρόπος για να μπορέσουμε να διαχειριστούμε την προσφυγική κρίση παράλληλα με τα άλλα θέματα.

Για στάση του ΔΝΤ, τις διαπραγματεύσεις και την αξιολόγηση:

 Όσα συμφωνήθηκαν πέρσι θα τηρηθούν, τίποτα λιγότερο και τίποτα περισσότερο απ’ αυτά. Το ΔΝΤ πρέπει να αποφασίσει τι θέλει να κάνει, αν θέλει να συνεχίσει ή όχι.

Βλέπουμε το τελευταίο διάστημα ότι η πλειονότητα των ευρωπαϊκών χωρών στην Ε.Ε. είναι με το μέρος της Ελλάδας .Προσωπικά έχω μια διαφορετική ανάγνωση για τη στάση της κ. Μέρκελ. Κατά την άποψή μου δεν είναι η ελληνική κυβέρνηση που κάνει στροφή στο ρεαλισμό. Η ελληνική κυβέρνηση είναι σταθερή, οι άλλες χώρες βλέπουν ποια είναι η πραγματικότητα και κάνουν στροφή. Αυτή η κυβέρνηση έχει κατορθώσει με πολύ ψυχραιμία να δημιουργήσει συμμαχίες μέσα στον ευρωπαϊκό χώρο προκειμένου να πάει με ομαλότητα στο δεύτερο εξάμηνο και εκτιμώ ότι θα έχουμε θετικά αποτελέσματα.

Προηγούμενο άρθροΑπάντηση του Δημάρχου σε ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ ΗΜΑΘΙΑΣ
Επόμενο άρθροΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΗΜΑΘΙΑΣ: Εκδήλωση για τα κόκκινα δάνεια