Επίσκεψη της Φρόσως Καρασαρλίδου στην “Πρωτοβουλία για το παιδί” και τη Δημόσια Βιβλιοθήκη Βέροιας

Συνάντηση με το σύλλογο μονογονεϊκών οικογενειών

karas-fr-kanonΗ υποψήφια βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Φρόσω Καρασαρλίδου πραγματοποίησε επίσκεψη στο σύλλογο “Πρωτοβουλία για το Παιδί”, στη Βέροια, όπου ξεναγήθηκε στους χώρους του από τον πρόεδρο κ. Αριστοτέλη Σιδηρόπουλο. Ειδικότερα ξεναγήθηκε στο Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας στη Βέροια και στον Ξενώνα κλειστής φιλοξενίας στη Βεργίνα.

Ο κ. Σιδηρόπουλος αναφέρθηκε στον πολυσχιδές κοινωνικό έργο που επιτελεί ο σύλλογος “Πρωτοβουλία για το Παιδί”, στους κόλπους του οποίου δραστηριοποιούνται πάνω από 200 ενεργοί εθελοντές, ενώ τα μέλη του υπερβαίνουν τα 300. Στο Σπίτι της Βέροιας φιλοξενούνται κατά τη διάρκεια της ημέρας σε διάφορους κύκλους περί τα 20 παιδιά ηλικίας 4 έως 18 ετών σε οικογενειακές συνθήκες. Στο Σπίτι της Βεργίνας κατά τη διετία 2013-14 φιλοξενήθηκαν 19 παιδιά. Παράλληλα η “Πρωτοβουλία για το Παιδί” αναπτύσσει δράσεις ενημέρωσης του γενικού πληθυσμού πάνω στο θέμα της κακοποίησης των παιδιών.

Το κυριότερο πρόβλημα που έθεσε ο κ. Σιδηρόπουλος είναι η χρηματοδότηση του συλλόγου και η ανάγκη επέκταση των εγκαταστάσεων ώστε να φιλοξενούνται περισσότερα κακοποιημένα παιδιά. Όπως τόνισε, η Πρωτοβουλία για το Παιδί αντιμετωπίζει πολύ σοβαρό πρόβλημα οικονομικής επιβίωσης, λόγω της απόσυρσης της κρατικής υποστήριξης προς τον τομέα της Πρόνοιας.  Η κα Καρασαρλίδου συνεχάρη όλους τους ανθρώπους του συλλόγου, που με υποδειγματική συνέπεια και αξιοζήλευτη αυταπάρνηση, εργάζονται για την ευόδωση των σκοπών της “Πρωτοβουλίας για το Παιδί”. «Σε καιρούς δύσκολους, με την κρίση να επιδεινώνει τα προβλήματα των αδύναμων κοινωνικών ομάδων, τέτοιες πρωτοβουλίες είναι άξιες επαίνου γιατί αναδεικνύουν τον εθελοντισμό και την έμπρακτη συμμετοχή των πολιτών σε πράξεις κοινωνικής ευαισθησίας», τόνισε. «Έχουμε υποχρέωση να στηρίζουμε δράσεις και πρωτοβουλίες όπως τη δική σας, που προβάλλουν τη θέση και την αξία του παιδιού στην κοινωνία.

Πάνω από όλα όμως οι δράσεις αυτές χρειάζονται τη στήριξη της Πολιτείας, που μέσω της συνεχούς κρατικής χρηματοδότησης οφείλει να τις καθιστά δημιουργικές και βιώσιμες», πρόσθεσε.  Στη συνέχεια η υποψήφια βουλευτής επισκέφθηκε τη Δημόσια  Βιβλιοθήκη Βέροιας, όπου ξεναγήθηκε στους χώρους από τον διευθυντή της κ. Γκαλίτσιο και ενημερώθηκε για το πλούσιο έργο που επιτελεί.

Το απόγευμα συναντήθηκε με τη διοίκηση του συλλόγου μονογονεϊκών οικογενειών. Τα κυριότερα προβλήματα που συζήτησε μαζί τους είναι το θέμα της ανεργίας, της αλλαγής του νόμου για τη διατροφή, της ανάγκης να υπάρχουν δομές κοινωνικής φροντίδας κλπ.