Δημοψήφισμα 2015: Ο λαός ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ…

Το λόγο πλέον  έχει ο Ελληνικός λαός  ο οποίος προσέρχεται  στα 4.800 εκλογικά κέντρα της χωράς, προκειμένου να εγκρίνει ή να απορρίψει το ερώτημα που έχει θέσει η κυβέρνηση στο δημοψήφισμα του Ιουλίου 2015.

Το υπουργείο Εσωτερικών καθ’  όλα έτοιμο για την διεξαγωγή το δημοψηφίσματος συνεχώς παρακολουθεί την εξέλιξή του.

 Εxit poll  δεν θα υπάρξει από τους τηλεοπτικούς σταθμούς, αλλά  μόνο εκτιμήσεις εκλογικού αποτελέσματος. Το πρώτο ασφαλές αποτέλεσμα από την «Singular Logic» θα  ανακοινωθεί στις 21:00 το βράδυ, αν και όπως τονίζεται από τους ειδικούς  της εταιρείας, η πρόβλεψη θα είναι ιδιαιτέρως δύσκολη στην περίπτωση που η διαφορά μεταξύ του «Ναι» και του «Όχι» είναι μικρή.

Το ερώτημα του Δημοψηφίσματος

«Πρέπει να γίνει αποδεκτό το σχέδιο συμφωνίας, το οποίο κατέθεσαν η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο στο Eurogroup της 25.06.2015 και αποτελείται από δύο μέρη, τα οποία συγκροτούν την ενιαία πρότασή τους; Το πρώτο έγγραφο τιτλοφορείται «Reforms for the completion of the Current Program and Beyond» («Μεταρρυθμίσεις για την ολοκλήρωση του τρέχοντος προγράμματος και πέραν αυτού») και το δεύτερο «Preliminary Debt sustainability analysis» («Προκαταρκτική ανάλυση βιωσιμότητας χρέους»).

Προηγούμενο άρθροΔείτε ένα βίντεο με το μήνυμα της Γέφυρας Ρίο-Αντίριο για το δημοψήφισμα
Επόμενο άρθροΗ αντίστροφη μέτρηση άρχισε – Σε λίγα λεπτά κλείνουν οι κάλπες