Αποσπάσματα συνέντευξης του Θανάση Θεοχαρόπουλου στον ρ/σ ΣΚΑΙ 100,3

Ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Θανάσης Θεοχαρόπουλος, μίλησε στο Ρ/Σ ΣΚΑΙ 100,3 και στους δημοσιογράφους Τάκη Χατζή και Νίκο Παναγιωτόπουλο και μεταξύ άλλων επεσήμανε:

 Για τις πολιτικές εξελίξεις  

Ερ: Απορρίπτετε την συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ στη λογική, ελάτε και εσείς στην κυβέρνηση να γίνουμε περισσότεροι;

Απ: Στη λογική φύγε εσύ έλα εσύ βεβαίως την απορρίπτουμε. Πλειοψηφίες των 153-155 βουλευτών δεν μπορούν να λύσουν τα προβλήματα. Χρειάζονται πάνω από 200 βουλευτές για να μπορέσει να στηριχθεί μια κυβέρνηση ευρείας πλειοψηφίας. Μία κυβέρνηση ευρείας κοινοβουλευτικής και κοινωνικής πλειοψηφίας.

Έχουμε ξεκαθαρίσει ότι δεν είμαστε διατεθειμένοι να παίξουμε το ρόλο του πάγκου κανενός. Έχουμε μια ξεκάθαρη πολιτική. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είχε και έχει μια αναποτελεσματική πολιτική σε όλους τους τομείς πολιτικής. Ποια είναι η λύση; Μια κυβέρνηση ευρείας πλειοψηφίας των φιλοευρωπαικών δυνάμεων με συγκεκριμένη προγραμματική συμφωνία που θα προχωρήσει σε προοδευτικές μεταρρυθμίσεις. Αυτή η λύση είναι σταθερά στο τραπέζι από την προεκλογική περίοδο αλλά δυστυχώς ο ΣΥΡΙΖΑ δεν την επιδιώκει. Συνεπώς δεν λύνονται τα προβλήματα με τη λογική του φύγε εσύ, έλα εσύ. Με οριακές πλειοψηφίες κανένα πρόβλημα δεν πρόκειται να λυθεί, η χώρα βουλιάζει λόγω αναποτελεσματικότητας στο προσφυγικό και στην οικονομία. Αν αυτό δεν το καταλάβουμε και δεν φτιάξουμε ένα εθνικό σχέδιο δεν θα λυθεί τίποτα.

Ερ. O κ. Μπαλτάς δήλωσε ότι είναι τιμητική για την χώρα μας η Ειδομένη. Τι λέτε;

Απ. Η κατάσταση σχετικά με το προσφυγικό και ειδικά στην Ειδομένη είναι τραγική, είναι ντροπιαστική, τόσο για την Ε.Ε. όσο και για την χώρα μας, όπου στην Ειδομένη υπάρχει παντελής απουσία του κράτους. Η δήλωση του κ. Μπαλτά για την Ειδομένη δείχνει δυστυχώς τον τρόπο που η κυβέρνηση αντιλαμβάνεται το πρόβλημα.

Σχετικά με την Πανελλαδική Συνδιάσκεψη της Δημοκρατικής Αριστεράς στις 19-20 Μαρτίου

Στη Συνδιάσκεψη έχουμε τους εξής στόχους. Να αποφασίσουμε πως θα προχωρήσουμε μπροστά με τις άλλες δυνάμεις για την ανασυγκρότηση του ευρύτερου χώρου της σοσιαλδημοκρατίας, την μεγάλη προοδευτική παράταξη που έχει ανάγκη ο τόπος. Ποιες θα είναι οι επόμενες κινήσεις, για να γίνει άμεσα αυτό. Και επίσης να πάρουμε γενναίες αποφάσεις με καινοτόμες θέσεις για όλα τα επίκαιρα και φλέγοντα ζητήματα όπως το προσφυγικό και το ασφαλιστικό. Όλα τα ζητήματα που απασχολούν την ελληνική κοινωνία.

Το ηχητικό της συνέντευξης: 

Προηγούμενο άρθροΗ εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ Μανταλένα Παπαδοπούλου στον ΣΚΑΪ
Επόμενο άρθροΕΑΥΝΗ: Δυναμική παρουσία στο Δ.Σ. της ΠΟΑΣΥ Στο Πολύκαστρο