Ανάκληση μοτοσικλετών SUZUKI μοντέλα UK110 ΝΕ/ΝΧ

Ανάκληση μοτοσικλετών SUZUKI μοντέλα UK110 ΝΕ/ΝΧ για αντικατάσταση παξιμαδιού μανιβέλας, φίλτρου αέρα/σώματος ψεκασμού & συνδετήρα σωλήνα καυσίμου

Η Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας ανακοινώνει ότι η εταιρεία ΣΦΑΚΙΑΝΑΚΗΣ A.Ε.Β.E., σε συνεργασία με το Τμήμα Γενικής Ασφάλειας Προϊόντων της Διεύθυνσης Πολιτικής Ποιότητας, εκτελεί πρόγραμμα ανάκλησης μοτοσικλετών SUZUKI μοντέλα UK110 ΝΕ/ΝΧ.

Η ανάκληση αφορά σε 450 μοτοσικλέτες, με αριθμούς πλαισίου από MH8DE111100102371 έως MH8DE1111G0108408, παραγωγής από τον Οκτώβριο 2014 έως 28 Μαρτίου 2016, και γίνεται για τις παρακάτω αιτίες:

1) Έλεγχος Παξιμαδιού Μανιβέλας

Η ροπή σύσφιξης του Παξιμαδιού Μανιβέλας, το οποίο στερεώνει την πρωτεύουσα τροχαλία του CVT, είναι μη ικανοποιητική λόγω ακατάλληλης συναρμολόγησης. Εάν συνεχίσει η οδήγηση της υπό αυτήν την κατάσταση, το παξιμάδι θα χαλαρώσει και θα προκληθεί ασυνήθιστος θόρυβος. Στην χειρότερη περίπτωση η μοτοσικλέτα θα είναι αδύνατο να κινηθεί εξ’ αιτίας αδυναμίας μετάδοσης κίνησης.

2) Έλεγχος Φίλτρου Αέρα & Σώματος Ψεκασμού

Υπάρχουν ορισμένες μοτοσικλέτες όπου μία βίδα έχει πέσει στο φίλτρο αέρα κατά την διάρκεια συναρμολόγησης. Η βίδα μπορεί μετακινηθεί στο σώμα ψεκασμού λόγω των κραδασμών. Στην χειρότερη περίπτωση η βίδα μπορεί να εγκλωβιστεί στην πεταλούδα του ψεκασμού και οι στροφές του κινητήρα να είναι αδύνατο να μειωθούν με την χρήση του γκαζιού.

3) Έλεγχος Συνδετήρα Σωλήνα Καυσίμου

Υπάρχουν ορισμένες μοτοσικλέτες όπου ο σύνδεσμος του σωλήνα καυσίμου δεν είναι συνδεδεμένος κατάλληλα λόγω ακατάλληλης συναρμολόγησης. Η ακατάλληλη σύνδεση του σωλήνα μπορεί να προκαλέσει διαρροή καυσίμου.

Μέχρι στιγμής δεν έχει αναφερθεί καμία περίπτωση ατυχήματος, που να σχετίζεται με το συγκεκριμένο θέμα.

Οι ιδιοκτήτες των ανωτέρω μοτοσικλετών, θα ενημερωθούν εγγράφως μέσω συστημένης επιστολής, ώστε να προσέλθουν στο δίκτυο Εξουσιοδοτημένων Επισκευαστών μοτοσικλετών SUZUKI σε όλη την Ελλάδα, για να γίνουν οι απαραίτητες εργασίες στο όχημά τους, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση.

Για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινήσεις οι καταναλωτές παρακαλούνται όπως επικοινωνήσουν τηλεφωνικά με την 24ωρη γραμμή Εξυπηρέτησης Πελατών της εταιρείας ΣΦΑΚΙΑΝΑΚΗΣ A.Ε.Β.E. στο τηλέφωνο 210 9988168.

Προηγούμενο άρθροΒέροια – Πάμε ΣΙΝΕΣΤΑΡ για 4 ανεπανάληπτες ταινίες! Από Πέμπτη 26-5-2016
Επόμενο άρθροΑλεξάνδρεια – Εθελοντική Αιμοδοσία στο Κ.Υ. Αλεξάνδρειας (φωτό)