Αλεξάνδρεια: ΟΜΑΔΑ ΔΡΑΣΗΣ – ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΑΙΝΙΩΝ 2016

Μαζί από απόσταση
Μαζί από απόσταση
Μαζί από απόσταση
Μαζί από απόσταση

Για δεύτερη συνεχή χρονιά διοργανώνεται από την Ομάδα Δράσης και Αλληλεγγύης το Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Αλεξάνδρειας.

Το ραντεβού μας με τους λάτρεις της 7ης τέχνης ανανεώνεται για ένα διήμερο καλλιτεχνικής έκφρασης με στόχο την προώθηση του πολιτισμού μέσω της αγάπης μας για τον κινηματογράφο.

19 ταινίες μικρού μήκους που στάλθηκαν από παλιούς και νέους κινηματογραφιστές , 9 βραβευμένες και συμμετοχή από το Athens International Digital Film Festival και το European Meeting of Young People’s Audiovisual Creation – CameraZizanio θα διαμορφώσουν το θερινό κινηματογραφικό μας ταξίδι.

Σας περιμένουμε όλους στις 25 & 26 Ιουνίου στο Δημοτικό Αμφιθέατρο Αλεξάνδρειας , ώρα έναρξης προβολών 21:30.

bannerfestivalΤο φεστιβάλ τελεί υπό την αιγίδα της Κ.Ε.Δ.Α

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΙΣΟΔΟΣ

facebook.com/alexandreia.short.film.festival

Το trailer του 2ου Φεστιβάλ

trailer 2nd Short Film Festival Alexandreia

Tο φεστιβάλ θα τιμήσουν με την παρουσία τους οι σκηνοθέτες :

Δοδόπουλος Σπύρος – Soft Lady

Κουφονίκος Γιάννης – Τα μπλε γυαλιά

Λομινάντσε Νίκα – Soft Lady

Φλωράκης Ηλίας – A simply story

 Φλωράκης Πέτρος -Choose your Future

ΟΜΑΔΑ ΔΡΑΣΗ ΣΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΑΙΝΙΩΝ 2016Στα πλαίσια του 2ου Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Αλεξάνδρειας θα πραγματοποιηθούν δυο 2ωρα τμήματα κινηματογραφικού εργαστηρίου για παιδιά (6-12 ετών).
Την Κυριακή 26 Ιουνίου στις 4μ.μ υποδεχόμαστε τον σκηνοθέτη – σεναριογράφο Ηλία Φλωράκη και το CineLike Lab.
Λόγο των περιορισμένων θέσεων για το εργαστήρι κινηματογράφου παρακαλούνται οι γονείς που επιθυμούν να συμμετέχουν τα παιδιά τους να επικοινωνήσουν με την υπεύθυνη της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Αλεξάνδρειας κ. Ποράβου Βέτα , τηλ 23330-26806 ώρες λειτουργίας βιβλιοθήκης.
Στις δραστηριότητες του εργαστηρίου με συντονιστή τον Ηλία Φλωράκη, τα παιδιά θα γνωρίσουν τον κινηματογράφο μπροστά, αλλά κυρίως, πίσω από την κάμερα.

 Θα δημιουργήσουν ήρωες από αντικείμενα, σκίτσα ή τους φίλους τους, θα τους σκηνοθετήσουν και θα δημιουργήσουν μικρές ταινίες.

Θα μάθουν βασικές τεχνικές σκηνοθεσίας, κινηματογράφησης και μοντάζ, αλλά και τρόπους να γράψουν και να υλοποιήσουν τις ιστορίες που έχουν στο μυαλό τους.
Στο εργαστήριο Cine-Like, τα παιδιά θα γνωρίσουν τον κινηματογράφο και το animation (stop motion) μέσα από παιχνίδια και πειραματισμούς, χωρίς πολλές θεωρίες.

programme