Ύστατο και μεγάλο colpo grosso! – Γράφει ο Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος

Να είσαι αξιωματική αντιπολίτευση μιας κυβέρνησης που στη θητεία της αντιμετώπισε τεράστιες προκλήσεις και ζητήματα και τελικά να χάνεις με double score, ε δεν το λες και συνηθισμένο.

Νίκος Σακελλαρόπουλος
Γράφει ο συνεργάτης του Έμβολος δημοσιογράφος Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος

Το να χάνεις με double score και μετά να σου φταίει η κοινωνία που δεν σε ψήφισε και να την κατηγορείς με ανήκουστο τρόπο, δηλαδή ουσιαστικά να τη βρίζεις, ε δεν το λες και πολύ δημοκρατικό ή και έξυπνο.

Το να χάνεις με τέτοιο τρόπο, όταν μόλις λίγες ώρες πριν ανοίξουν οι κάλπες, έλεγες ότι θα είσαι νικητής, δείχνει ότι δεν έχεις καμιά επαφή με την πραγματικότητα.

Το να χάνεις εκλογές και να συνεχίζεις να μην έχεις επαφή με την πραγματικότητα ή να μην έχεις διάθεση να αναλύσεις λάθη και πολιτικά ελλείμματα που απαιτούν κόπο και βαθιά ενδοσκόπηση, δείχνει έλλειψη αυτοσεβασμού και σεβασμού σ’ όσους έμειναν πιστοί μέχρι τέλους.

Τι έκανε η κεφαλή της Κουμουνδούρου μετά τις εκλογές;

Απομόνωσε την Αριστερή αντιπολίτευση των «53», είπε «φύγε εσύ- έλα εσύ» σε διάφορα στελέχη και τελικά απαγόρευσε τις δημόσιες εμφανίσεις στελεχών, χωρίς την άδεια του αφέντη!

Δεν έχουν κατανοήσει το παραμικρό, παρά μόνο βγάζουν τον σταλινισμό που κρύβουν επιμελώς μέσα τους. Κι ύστερα αναρωτιούνται γιατί χάνουν πριν βγουν στο γήπεδο.

Σκέφτηκε ποτέ ο Αλέξης Τσίπρας, πόσα ψέματα έχει πει στην κοινωνία, με αποτέλεσμα αυτή να τον απαξιώσει πλήρως;

Σκέφτηκε ποτέ ότι συστηματικά συντασσόταν με πρόσωπα και καταστάσεις που η κοινωνία έχει αφήσει στο παρελθόν ή πρόσωπα που την τρομάζουν ή λένε ανοησίες;

Σκέφτηκε ποτέ ότι ζητούσε «Δικαιοσύνη παντού» κι εκείνος έβαλε τον κατάδικο (13- 0) συνεργάτη του στα ψηφοδέλτια του κόμματός του;

Σκέφτηκε ποτέ ότι έβγαλε αρχικά κι επανέφερε μετά στα ψηφοδέλτια τον υβριστή των πάντων;

Σκέφτηκε ότι είχε στα ψηφοδέλτιά του ακόμη και διάφορους ψεκασμένους, επωνύμους ή όχι;

Σκέφτηκε ποτέ  ότι άλλαξε πολλές φορές στρατηγική από τη μια ημέρα στην άλλη και από την… προοδευτική κυβέρνηση πέρασε στην κυβέρνηση …ηττημένων, στην κυβέρνηση ανοχής και τελικά σε κυβέρνηση… ειδικού σκοπού;

Σκέφτηκε ποτέ ότι δεν ψήφισε τίποτα από τις εξοπλιστικές συμφωνίες κι αντιθέτως έλεγε ότι θα τις διαπραγματευθεί πάλι;

Σκέφτηκε ποτέ ότι στελέχη του ισχυρίζονται ότι μεσαία τάξη θεωρούν όσους έχουν εισόδημα 5 χιλιάδες ευρώ;

Σκέφτηκε ποτέ ότι έταξε να μπαίνει στα πανεπιστήμια η σάρα η μάρα και το κακό συναπάντημα, ακόμη και ….λευκή κόλλα; Νομίζει δεν τα βλέπει αυτά η κοινωνία;

Σκέφτηκε ποτέ πως όταν μιλά αγγλικά ή οικονομικά, σκορπίζει ηχηρό γέλιο στην ομήγυρη;

Σκέφτηκε ποτέ ότι από τότε που εξελέγη πρόεδρος της ΝΔ ο Μητσοτάκης χάνει συνεχώς από αυτόν;

Τόσα και τόσα μπορούν ν’ αναφερθούν με χιλιάδες λέξεις κι αμέτρητες σελίδες.

Άρα, δεν είναι παραπλανημένη η κοινωνία, ούτε ο γιαλός είναι στραβός.

Κι όταν τα στελέχη φιμώνονται ή λειτουργούν ως κλακαδόροι που αποθεώνουν τον μέγα τιμονιέρη, αναρωτιέται κάποιος πώς στο καλό μπορούν να καταστήσουν πειστικό το επιχείρημα ότι αν Μητσοτάκης λάβει αυτοδυναμία, θα γίνει … αυταρχικός!

Τι δείχνει, επιπλέον, η δημιουργία νέας εκλογικής επιτροπής με πρόσωπα που ναι μεν επιβραβεύτηκαν στην κάλπη, αλλά στη συντριπτική πλειοψηφία δύσκολα λέει κάποιος ότι διαθέτουν πολιτική επάρκεια και βαθιά τεχνοκρατική γνώση; Δείχνουν ίσως ένα μεγάλο κι ίσως ύστατο   colpo grosso.

Δηλαδή, τι θα πουν περισσότερο η Ράνια Θρασκιά ή η Κατερίνα Νοτοπούλου; Τι θα πει ακόμη κι ο Χουλιαράκης, όταν ο μισός ΣΥΡΙΖΑ εκτιμά ακόμη, ότι ήταν η φωνή της Μέρκελ στο λημέρι τους; Τι θα πει περισσότερο η Αχτσιόγλου για το πρόγραμμα ΣΥΡΙΖΑ και το ερώτημα πού θα βρεθούν τα χρήματα για να υλοποιηθεί; Πώς θα επανακρατικοποιηθεί η ΔΕΗ ή η Εθνική Τράπεζα; Τι περισσότερο θα πει η Σβίγκου για τον τρόπο που θα πάει το αφορολόγητο στα 10 χιλιάδες ευρώ; Πώς θα μειωθούν οι ώρες εργασίες από 40 σε 35 εβδομαδιαίως και πώς θα υλοποιηθεί κατώτατος μισθός 880 ευρώ στον ιδιωτικό τομέα; Τι διαφορετικό θα πει ό Μαραντζίδης που ανέλαβε επικεφαλής της εκλογικής επιτροπής, αλλά ζητά αλλαγή του  Τσίπρα; Τι καινούργιο θα πούνε οι άκαπνοι που αναλαμβάνουν να ξελασπώσουν τον Αλέξη Τσίπρα;

Γι αυτό λέμε: μεγάλο colpo grosso!

Κι αν ανέβη έστω κι απειροελάχιστα το ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ, τότε θα ηχήσουν σαλπίσματα νέων αγώνων και πάλης ξεκίνημα… Αν δεν ανέβη, τότε θα φταίνε πάλι όλοι οι άλλοι και πρωτίστως η …κοινωνία που δεν κατάλαβε, ο …νεοφιλελευθερισμός και φυσικά ο Μητσοτάκης!

Προηγούμενο άρθροΠρωτοσέλιδοι βασικοί τίτλοι εφημερίδων της Τρίτης 30 Μαΐου 2023
Επόμενο άρθροB. Κορκίδης: Οφείλουμε να επενδύσουμε στην ναυτιλιακή καινοτομία, είναι τομέας έντασης κεφαλαίου και έντασης γνώσης
*Ο Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας («Hellas Special Άφιλτρο», «Ο Γέρος του Βοριά» που αποτελεί τη λαϊκή βιογραφία του Κωνσταντίνου Καραμανλή, «Οι Μύθοι και το Παραμύθι»). Θεωρείται εκ των πρωτεργατών της «ελεύθερης ραδιοφωνίας» και επί χρόνια ασχολήθηκε με την πολιτική αρθρογραφία και ανάλυση σε εφημερίδες, περιοδικά, ραδιόφωνα και τηλεοπτικούς σταθμούς. Για πολλά χρόνια συνδύασε την εργασία με τα χόμπι του (αθλητισμός) , με την ιδιότητά του ως Γενικός Διευθυντής της εφημερίδας «Sportime» και της «Αθλητικής Ηχούς», ενώ έχει γράψει στίχους σε τραγούδια σημαντικών Ελλήνων δημιουργών και τραγουδιστών.