«Ύποπτα» ΑΦΜ – Γράφει ο Δημήτρης Χριστούλιας

Στο στόχαστρο της εφορίας μπαίνουν 1.270.047 «ύποπτα» ΑΦΜ. Η νέα λίστα-μαμούθ της εφορίας, αφορά καταθέτες που παρουσιάζουν υψηλές συναλλαγές ή έχουν καταθέσεις στο εξωτερικό και κυρίως στο Λουξεμβούργο και στην τράπεζα HSBC στην Γενεύη αλλά και όσους έχουν υπηρετήσει σε νευραλγικές θέσεις στον δημόσιο τομέα.

dimitris_christoulias
Γράφει ο συνεργάτης του Έμβολος Δημήτρης Χριστούλιας δημοσιογράφος της REALnews

Ωστόσο, το ζητούμενο είναι με ποιον τρόπο θα μπορέσει να προχωρήσει σε αυτούς τους τόσος πολλούς ελέγχους η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων. Γι’ αυτό τον λόγο στο πλάνο του Γιώργου Πιτσιλή, επικεφαλής της ΓΓΔΕ, είναι η πρόσληψη 3.000 υπάλληλών στις αρχές του χρόνου. Πλέον, στην κυβέρνηση ρίχνουν όλο το βάρος τους στο περιορισμό της φοροδιαφυγής προκειμένου να αυξηθούν τα δημόσια έσοδα.

Οι εντατικοί έλεγχοι αποκαλύπτουν και μερικά περιστατικά, που δεν ξέρει κανείς εάν πρέπει να κλάψει ή να γελάσει…

Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η οφειλή…του 1968. Και για να εξηγούμαι: Το Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών (ΚΕΑΟ) του Πειραιά έστειλε κατασχετήριο σε κληρονόμους οφειλέτη για χρέη στο ΙΚΑ ύψους 7.335 ευρώ, για χρέος του 1968!

Όταν ο κληρονόμος δεν ανταποκρίθηκε, το αρμόδιο περιφερειακό Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών κατάφερε να εισπράξει μόλις 18 λεπτά.

Το οξύμωρο της υπόθεσης είναι ότι στάλθηκε κατασχετήριο για χρέη που δημιουργήθηκαν πριν από 48 χρόνια που θα έπρεπε να διαγραφούν ενώ σύμφωνα με τα δημοσιεύματα ο κληρονόμος έχει αποποιηθεί μέρος της κληρονομιάς.

Προηγούμενο άρθροΤα Ωραιόκαστρα της ζωής μας… – Γράφει ο Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος
Επόμενο άρθροΠαράταση εγγραφών στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Νάουσας και Αλεξάνδρειας
Δημοσιογράφος REALnews Οικονομικό ρεπορτάζ