Υποψήφιος ο βετεράνος κληρονόμος – Γράφει ο Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος

Ο Γιώργος Παπανδρέου λοιπόν κι επισήμως υποψήφιος πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ! Αφού πρώτα το διέσπασε και το πολέμησε, τώρα ζητά να του εμπιστευθούν την προοπτική και την ενότητά του. Λογική του μεγάλου θυρεού! Γεροντικός ενθουσιασμός του κληρονόμου με πλήρη πριγκιπική αύρα!

Σακελλαρόπουλος Γ. Νίκος
Γράφει ο συνεργάτης του Έμβολος δημοσιογράφος Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος

Ο Γιώργος Παπανδρέου λοιπόν, ο βετεράνος με τη ληξιαρχική αίγλη, θέλει να σώσει το κόμμα που διέσπασε και κατόπιν να (ξανά)σώσει τη χώρα. Με κηπουρούς που κατά πάσα βεβαιότητα θα ανακαλύψει πάλι σε κάποιο γυμναστήριο, αεροπλάνο ή και στις περιηγήσεις του στο διαδίκτυο!

Οι δικοί του, με τον γνωστό φαφλατισμό που χαρακτηρίζει τον ασήμαντο, έλεγαν ψέματα χθες όλη την ημέρα, ότι τάχα ο Γιώργος Παπανδρέου  θα έκανε την ανακοίνωσή του με φόντο την Ακρόπολη. Ευτυχώς, για εκείνον δεν έγινε έτσι αφού οι συμβολισμοί στην πολιτική ενίοτε καθίστανται αφορισμοί. Ο Γιώργος Παπανδρέου είχε πάει στο Καστελόριζο για ν’ αναγγείλει την υπαγωγή της χώρας στα μνημόνια αφού νόμιζε ότι από εκεί  θα υποδήλωνε περισσότερη πατριωτική πράξη. Τελικά η εικόνα τον στοίχειωσε και τον στοιχειώνει.

Ο Γιώργος Παπανδρέου θέλει να γίνει αρχηγός του ΚΙΝΑΛ χωρίς να είναι ερμηνεύσιμη η κίνησή του. Μια ερμηνεία είναι να ωθείται από επιχειρηματικά συμφέροντα που ευνοούν και καλλιεργούν συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΚΙΝΑΛ. Μια άλλη ερμηνεία είναι η ανάγκη του να αλλάξει την εικόνα του ανθρώπου που διώχθηκε από την πρωθυπουργία της χώρας, να δικαιωθεί από τη φυλή του βαθέως ΠαΣοΚ. Μόνο που αυτή έχει μετακομίσει σε άλλο κόμμα.

Η κίνηση του Γιώργου Παπανδρέου δεν ερμηνεύεται εύκολα. Ειδικά οι συνέπειες της εκλογής του ή όχι. Αν εκλεγεί, είναι άλλες πια οι εποχές για να…. ξανακάνει μεγάλη τη δημοκρατική παράταξη, όπως είπε. Χώρια που ξεκινά με φραστικό βερμπαλισμό που ανήκει σε άλλες εποχές. Τι θα πει …δημοκρατική παράταξη; Δηλαδή η Νέα Δημοκρατία είναι…. αντιδημοκατική παράταξη;

Επιπλέον, την ευκαιρία την σπατάλησε ο ίδιος με τις αστόχαστες ενέργειες και πράξεις του ως πρωθυπουργός. Μεγάλα λόγια κι οράματα κι από κυβέρνηση… Μπιρμπίλη και Ραγκούσης…

Ο Γιώργος Παπανδρέου μας είπε χθες βράδυ ότι επιθυμεί να γίνει η παράταξή του «καταλύτης για την διαμόρφωση μιας προοδευτικής πρότασης διακυβέρνησης»! Αυτό είναι βούτυρο στο ψωμί του Τσίπρα! Αυτό ζητά κι ο Τσίπρας. Κι εκεί στην Κουμουνδούρου είναι ήδη μερικά από τα πρωτοπαλίκαρά του μοιραίου πρωθυπουργού, που έσπευσαν να απολαύσουν θέσεις εξουσίας και βέβαιης εκλογής.  Όπως δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ποτέ του δεν διαμαρτυρήθηκε όταν τα γνωστά trolls τον αποκαλούσαν Πινοσέτ! Τον φώναζαν προδότη, γερμανοτσολιά, τόσα και τόσα…

Ο Γιώργος Παπανδρέου δεν έχει ξεκαθαρίσει ποτέ ότι δεν θα πάει Αριστερά τη χώρα, που δεν χρειάζεται κάτι τέτοιο. Εκτός αν συμφωνεί με τις υποσχέσεις του ΣΥΡΙΖΑ ότι …την άλλη φορά θα είναι αλλιώς.

Είναι φαβορί ο Γιώργος Παπανδρέου να γίνει πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ;

Η κυνική απάντηση είναι «ναι». Διαθέτει την κληρονομιά μα και την προίκα του ΚΙΔΗΣΟ. Διαθέτει μεγαλύτερη «μαγιά» από οιονδήποτε άλλον υποψήφιο. Και αδίστακτους παρατρεχάμενους, όπως θυμίζουν τα θλιβερά γεγονότα του 2007.

Ναι, είναι πιθανό να γίνει πρόεδρος κοινοβουλευτικού κόμματος ο άνθρωπος που γύριζε τον κόσμο ως πρωθυπουργός κι έλεγε ότι κυβερνά έναν… διεφθαρμένο λαό!

Προηγούμενο άρθροΠρωτοσέλιδοι βασικοί τίτλοι εφημερίδων της Πέμπτης 21 Οκτωβρίου 2021
Επόμενο άρθροΗΠΑ: Επιστολή γερουσιαστών στον πρόεδρο Τζο Μπάιντεν για την επίσκεψη Βαρθολομαίου
*Ο Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας («Hellas Special Άφιλτρο», «Ο Γέρος του Βοριά» που αποτελεί τη λαϊκή βιογραφία του Κωνσταντίνου Καραμανλή, «Οι Μύθοι και το Παραμύθι»). Θεωρείται εκ των πρωτεργατών της «ελεύθερης ραδιοφωνίας» και επί χρόνια ασχολήθηκε με την πολιτική αρθρογραφία και ανάλυση σε εφημερίδες, περιοδικά, ραδιόφωνα και τηλεοπτικούς σταθμούς. Για πολλά χρόνια συνδύασε την εργασία με τα χόμπι του (αθλητισμός) , με την ιδιότητά του ως Γενικός Διευθυντής της εφημερίδας «Sportime» και της «Αθλητικής Ηχούς», ενώ έχει γράψει στίχους σε τραγούδια σημαντικών Ελλήνων δημιουργών και τραγουδιστών.