ΥΠΑΙΘΑ: Πανελλήνια Σχολική Ημέρα κατά της Βίας στο Σχολείο

Δράσεις για την Πανελλήνια Σχολική Ημέρα κατά της Βίας στο Σχολείο προτρέπει όλες τις σχολικές μονάδες να υιοθετήσουν στο διάστημα από τη Δευτέρα 4 Μαρτίου έως και την Παρασκευή 8 Μαρτίου , το υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού με εγκύκλιο του.

Οι δράσεις προτείνονται με στόχο να ευαισθητοποιηθούν οι μαθητές για το εξαιρετικής σημασίας αυτό θέμα που αφορά στην σχολική εκπαίδευση και αναφέρεται ως αφορμή για να ανταλλαγούν μεταξύ όλων των μελών κάθε σχολικής κοινότητας απόψεις και ιδέες για την αντιμετώπιση του πολυπαραγοντικού αυτού προβλήματος.
Ειδικότερα στην σχετική εγκύκλιο αναφέρεται:
«Η 6η Μαρτίου έχει καθιερωθεί ως Πανελλήνια Σχολική Ημέρα κατά της Βίας στο σχολείο. Η ημέρα αυτή αποτελεί μια αφορμή για εκπαιδευτικούς, μαθητές/τριες και γονείς των σχολείων όλης της χώρας να ανταλλάξουν σκέψεις, πληροφορίες και ιδέες και να ενεργοποιηθούν δράσεις ευαισθητοποίησης για την πρόληψη και αντιμετώπιση της σχολικής βίας και εκφοβισμού που εκδηλώνεται μεταξύ και εναντίον των μαθητών/τριών, ώστε να περιοριστούν οι δίαυλοι εκδήλωσης της βίας στη ζωή των ανηλίκων και να αποτραπούν οι αρνητικές συνέπειες στις διαπροσωπικές τους σχέσεις.
Με αφορμή την ημέρα αυτή, καλούνται οι σχολικές μονάδες της χώρας να αφιερώσουν χρόνο, από τη Δευτέρα 4 Μαρτίου έως και την Παρασκευή 8 Μαρτίου 2024, (δύο ή περισσότερες διδακτικές ώρες με απόφαση του Συλλόγου Διδασκόντων/ουσών) σε δράσεις-συζητήσεις, εκδηλώσεις (π.χ. βιβλιοπαρουσιάσεις, προβολές ταινιών, εικαστικά εργαστήρια, διαδραστικές ομιλίες, κ.α.) με στόχο την ευαισθητοποίηση σε θέματα βίας και σχολικού εκφοβισμού.
Επισημαίνεται ότι είναι σε ισχύ η με αρ .πρωτ. 1008/ΓΔ4/05-01-2024 εγκύκλιος του Υ.ΠΑΙ.Θ.Α. με θέμα: «Ενημέρωση για τη λήψη μέτρων προστασίας για τη μείωση μετάδοσης λοιμώξεων του αναπνευστικού»

ΑΠΕ-ΜΠΕ
Προηγούμενο άρθροΔήλωση Λ. Τσαβδαρίδη για την προκήρυξη νέων θέσεων στα νοσοκομεία της Ημαθίας
Επόμενο άρθροΘεσσαλονίκη: Δώρα ζωής χάρισε με τον θάνατό του 58χρονος που νοσηλευόταν στη ΜΕΘ του Ιπποκρατείου