ΥπΑΑΤ, Λευτέρης Αυγενάκης προς το προεδρείο της «μικρής ΕΘΕΑΣ»: Οι μικροί συνεταιρισμοί αποτελούν τη ραχοκοκαλιά του συνεταιρίζεσθαι στην Ελλάδα

Αυγενάκης προς το προεδρείο της «μικρής ΕΘΕΑΣ»: Οι μικροί συνεταιρισμοί αποτελούν τη ραχοκοκαλιά του συνεταιρίζεσθαι  στην Ελλάδα

Συνάντηση του ΥΠΑΑΤ και με Επιτροπή Αγροτικών Συλλόγων Κεντρικής Μακεδονίας

Οι μικροί συνεταιρισμοί αποτελούν τη ραχοκοκαλιά του συνεταιρίζεσθαι στην Ελλάδα, τόνισε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Λευτέρης Αυγενάκης κατά τη συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο, Μύρωνα Χιλετζάκη και τα νέα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου των μικρών Συνεταιρισμών που συμμετέχουν στην ΕΘΕΑΣ.

Ήταν η πρώτη θεσμική συνάντηση του υπουργού με το προεδρείο της αποκαλούμενης «μικρής ΕΘΕΑΣ», υπό τη νέα σύστασή του.

Όπως είπε ο ΥπΑΑΤ πολιτική του Υπουργείου είναι η ενδυνάμωση του συνεταιριστικού κινήματος στη χώρα μας καθώς και του θεσμικού του ρόλου. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε και στην ανάγκη ενδυνάμωσης των Διεπαγγελματικών Οργανώσεων, καθώς στη χώρα μας λειτουργούν μόνο οκτώ, ενώ σύντομα μπορούν να λειτουργήσουν ακόμα έξι. Ο υπουργός ενημέρωσε το προεδρείο ότι σύντομα θα φέρει στη Βουλή νομοσχέδιο για τη στήριξή τους.

Στη συζήτηση, μεταξύ άλλων, ξεχώρισε το ζήτημα της συμβολαιακής γεωργίας και των προοπτικών ενδυνάμωσής της και για το ζήτημα αυτό ο υπουργός  ζήτησε τις προτάσεις τους.

Τέλος, ο υπουργός ενημέρωσε τους αγροτοσυνεταιριστές για τις εξελίξεις γύρω από τις αλλαγές στην ΚΑΠ και το τελευταίο Συμβούλιο Υπουργών Γεωργίας και Αλιείας στις Βρυξέλλες, ενώ έγινε ενημέρωση για τον επικείμενο νέο Κανονισμό του ΕΛΓΑ, για το αγροτικό 112 που έρχεται στο πλαίσιο του ψηφιακού εκσυγχρονισμού του Οργανισμού, καθώς και για τα τελευταία στοιχεία των ελέγχων των μεικτών κλιμακίων, οι οποίοι ενισχύονται εν όψει Πάσχα και στο κρέας, πέραν του γάλακτος, των παραγόμενων από αυτό προϊόντων, των οπωροκηπευτικών και του μελιού.

Ο πρόεδρος του Συμβουλίου Μικρών Αγροτικών Συνεταιρισμών της ΕΘΕΑΣ, Μύρων Χιλετζάκης, δήλωσε:

«Το συμβούλιο των Μικρών Αγροτικών Συνεταιρισμών της ΕΘΕΑΣ συνεδρίασε στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων με τον Υπουργό. Συζητήσαμε θέματα που αφορούν τον πρωτογενή τομέα της χώρας, τις εξελίξεις που είχαμε στο τελευταίο Συμβούλιο Υπουργών Γεωργίας και Αλιείας στις Βρυξέλλες και συζητήθηκαν περαιτέρω θέματα όπως οι νέες Διεπαγγελματικές Οργανώσεις, οι εργάτες γης.

Σε πολύ καλό κλίμα η συζήτηση μας και ο Υπουργός άκουσε τα αιτήματά μας, μιλήσαμε για τον νέο Κανονισμό του ΕΛΓΑ, τις αλλαγές που απαιτούνται και είπαμε πως τα συνεταιριστικά όργανα πρέπει να πάρουν πάνω τους δράσεις όπως η δακοκτονία και οι γεωργικοί σύμβουλοι».

Στη συνάντηση μετείχαν:

Μύρων Χιλετζάκης, Πρόεδρος ΝΑ.Σ Αρχανών Βιολογικών και Αγροτικών Προϊόντων, Θεόδωρος Παπακωσταντίνου Α΄ Αντιπρόεδρος Α.Σ Αγ.Μαρίνας «Ο Αγρός», Σταύρος Αρβανιτάκης Β΄ Αντιπρόεδρος Αγροτικού – Αλιευτικού Συνεταιρισμού Κεραμωτή Ν. Καβάλας, Ιωάννης Καλογερόπουλος Γ.Γ Α.Σ Εσπεριδοκαλλιεργητών Αγ. Τριάδας Αργολίδας, Χρήστος Βρανάς, Ταμίας Α.Σ Ροδακινοπαραγωγών «Προοπτική», Παναγιώτης Γλιάτας (Εκτελεστική) Αγρ. Ελαιουργικός Συνεταιρισμός Πύργου Τριφυλίας, Κωνσταντίνος Μέλλος (Εκτελεστική) Α.Σ Ελαιοπαραγωγών- Κτηνοτρόφων Θερμησίας, Κωνσταντίνος Βλάβης, Μέλος Ελαιοπαραγωγικού Α.Σ Μεταγγιτσίου Χαλκιδικής, Γεώργιος Δελλής, Μέλος Α.Σ Ελαιοπαραγωγών Μέσης Κέρκυρας, Θεόδωρος Παντελίδης, Μέλος Αγροτικής Ανάπτυξης Αλεξάνδρειας, Μόσχος Κορασίδης, Γενικός Διευθυντής ΕΘΕΑΣ, Μαρία Δημήτραινα Δ/ντρια Συνεργατισμού και Δημοσίων Σχέσεων ΕΘΕΑΣ και Κατερίνα Θανάση Δημιοσιογράφος ΕΘΕΑΣ

Με Αγροτικούς Συλλόγους Κεντρικής Μακεδονίας

Ο ΥπΑΑΤ, Λευτέρης Αυγενάκης συναντήθηκε επίσης με την Επιτροπή Αγροτικών Συλλόγων Κεντρικής Μακεδονίας, παρουσία του ΓΓ, Γιώργου Στρατάκου και νέου αντιπροέδρου του ΕΛΓΑ, Χρήστου Φλώρου. Συζήτησαν για τον νέο κανονισμό του ΕΛΓΑ, τις αλλαγές στην ΚΑΠ και τις προοπτικές της αγροτικής παραγωγής στην Κεντρική Μακεδονία.

Στη συνάντηση μετείχαν επίσης οι εξής συνεταιριστές:

Διαμαντόπουλος Διαμαντής, Παναγής Γιάννης (Σέρρες),  Αβραάμ Κώστας (Δράμα), Αλμπάνης Γιώργος, Λεοντάκης Νίκος, Καλπαδάκης, Αλτιπαρμακίδης (Θεσσαλονίκη),  Φρονιμόπουλος Ιορδάνης. Πατρίκιος Λάζαρος, Δημητράκης Στέργιος (Κιλκίς), Διαμαντόπουλος Γιώργος, Τσαρτσάνης Δημήτρης, Κουτσούρας (Αλεξάνδρεια),  Πίσκος Στέλιος (Αιγίνιο), Σιδηρόπουλος Γιώργος, Μουζαλιώτης Χάρης (Πέλλα).

Αυγεν ΕΘΕΑΣ 4 Αυγεν ΕΘΕΑΣ 3 Αυγεν ΕΘΕΑΣ 2

Προηγούμενο άρθροΟι εκπαιδευτικοί στη Γενική Συνέλευση του ΣΕΠΕ Ημαθίας έδωσαν ηχηρή, αγωνιστική απάντηση!
Επόμενο άρθροΔΔΕ Ημαθίας: Αγώνες κλασικού αθλητισμού