Ξεσκεπάζεται η ανεπάρκεια των ελληνικών κυβερνήσεων για τον ελληνικό σιδηρόδρομο

Ο Ευρωβουλευτής της Ελληνικής Λύσης και μέλος της πολιτικής ομάδας των Ευρωπαίων Συντηρητικών και Μεταρρυθμιστών (ECR), Εμμανουήλ Φράγκος «Φραγκούλης», έλαβε την απάντηση της Επιτρόπου Μεταφορών, Αντίνα Βαλεάν (Adina Vălean), σχετικά με τη γραπτή ερώτηση που είχε καταθέσει στην Επιτροπή για την προστασία και τη συντήρηση του ελληνικού σιδηροδρομικού δικτύου.

 

Η ανεπάρκεια των ελληνικών κυβερνήσεων είναι πρόδηλη. Η αντιμετώπιση της κλοπής σιδηροδρομικού υλικού δεν εμπίπτει στην αρμοδιότητα της Επιτροπής, αφού, με ευρωπαϊκή οδηγία για τα πρότυπα συντήρησης, απαιτείται από τα Κράτη Μέλη να δημοσιεύουν ενδεικτική στρατηγική ανάπτυξης της σιδηροδρομικής υποδομής. Η λεηλασία του σιδηροδρομικού δικτύου με τις κλοπές καλωδίων και άλλου σιδηροδρομικού υλικού αποτελεί την πλήρη ολιγωρία των ελληνικών κυβερνήσεων να αντιμετωπίσουν άλλη μια παθογένεια που οι ίδιες δημιούργησαν.

Απαιτούμε δικαιοσύνη άμεσα. Ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη διαδικασία επί παραβάσει κατά της Ελλάδας για εσφαλμένη εφαρμογή των υποχρεώσεων που απορρέουν από σχετική ευρωπαϊκή οδηγία, τα «μεγάλα» ελληνικά κόμματα επιδόθηκαν σε παιχνίδι εντυπώσεων, επιρρίπτοντας ευθύνες το ένα στο άλλο και τώρα, εν μέσω εκλογών, τηρούν σιγή ιχθύος για τα κακώς κείμενα των ελληνικών σιδηροδρόμων και, πόσο μάλλον, για το δυστύχημα των Τεμπών.

Προηγούμενο άρθροΕλληνική Λύση: Δήλωση του Πρόεδρου της Ελληνικής Λύσης για το Κάλεσμα του Πρόεδρου της ΝΔ για Ισχυρή Κυβέρνηση
Επόμενο άρθροΔιακοπή Νερού Αύριο Βρυσάκι