Ξέρετε ότι τα αυγά βοηθούν σημαντικά την ανάπτυξη των παιδιών; – Γράφει η Σίσσυ Νίκα

Τα μικρά παιδιά που τρώνε ένα αυγό κάθε μέρα, αναπτύσσονται περισσότερο σε σχέση με όσα δεν τρώνε καθόλου, σύμφωνα με μια νέα αμερικανική έρευνα, που κατέληξε στη διαπίστωση ότι τα οφέλη των αυγών είναι ακόμη μεγαλύτερα από ότι είχαν δείξει προηγούμενες μελέτες.

Σίσσυ Νίκα
Γράφει η Σίσσυ Νίκα – Δημοσιογράφος Γαστρονομίας και Πολιτισμού

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, μας ενημερώνει ότι περίπου 155 εκατομμύρια παιδιά ηλικίας μέχρι πέντε ετών έχουν ύψος μικρότερο από το κανονικό για την ηλικία τους. Τα πρώτα δύο χρόνια της ζωής του παιδιού είναι κρίσιμα για το ύψος του ως ενήλικας. Αν το παιδί έχει τα πρώτα χρόνια καθυστερημένη ανάπτυξη, αυτή είναι συνήθως μη αναστρέψιμη αργότερα. Οι ειδικοί ερευνητές τονίζουν ότι τα αυγά είναι φθηνά και βρίσκονται εύκολα. Αποτελούν επίσης καλή πηγή θρεπτικών συστατικών για την ανάπτυξη των μικρών παιδιών και έχουν τη δυνατότητα να συμβάλουν στην μειωμένη ανάπτυξη που εμφανίζουν πολλά παιδιά σε όλο τον κόσμο

Η έρευνα έγινε με επικεφαλής τη Λόρα Ιανότι του Πανεπιστημίου Ουάσιγκτον στο Σεντ Λούις και η δημοσίευση έγινε στο περιοδικό της Αμερικάνικης Ακαδημίας Παιδιατρικής Pediatrics.

Οι επιστήμονες είχαν χωρίσει 160 παιδιά ηλικίας 6-9 μηνών σε δύο ομάδες των 80 ατόμων. Η μια ομάδα κατανάλωνε ένα αυγό την ημέρα για 6 μήνες ενώ η άλλη ομάδα δεν έτρωγε καθόλου αυγό.

Διαπιστώθηκε ότι τα παιδιά που έτρωγαν αυγά, ήσαν ψηλότερα και είχαν μεγαλύτερο βάρος. Η πιθανότητα το παιδί να έχει καθυστερημένη ανάπτυξη και να είναι λιποβαρές, ήταν μειωμένη κατά 47% και 74% αντίστοιχα.

Προηγούμενο άρθροΔήλωση του Χρ. Ταραντίλη για την επίθεση στο πολιτικό γραφείο του Γιώργου Αμυρά
Επόμενο άρθροΞεκίνησαν οι εργασίες βελτίωσης οδών, σε όλες τις Ενότητες ου Δήμου Αλεξάνδρειας