Ξενάγηση Διευθυντή Δ.Ε. Ημαθίας στην Εύξεινο Λέσχη Νάουσας

Την Πέμπτη, 17 Νοεμβρίου 2022, ο Διευθυντής της ΔΔΕ Ημαθίας, κ. Αθανάσιος Αλατζόγλου επισκέφθηκε την Εθνική Βιβλιοθήκη Αργυρουπόλεως “O Κυριακίδης”, της Ευξείνου Λέσχης Ποντίων Νάουσας. Ο ίδιος και ο συνεργάτης του, κ. Χαρίλαος Καμπουρίδης, ξεναγήθηκαν από την γενική γραμματέα του Συλλόγου κα. Αθανασίου Γεωργία και τον εθελοντή κ. Χαράλαμπο Φανιάδη.

Ως απτό κομμάτι της Ιστορίας επιλέχθηκαν να παρουσιαστούν χειρόγραφα, αρχέτυπα και παλαίτυπα βιβλία της Συλλογής τα οποία μαγνήτισαν το ενδιαφέρον του κ. Αλατζόγλου ως προς το περιεχόμενο και της ιστορία τους. Στο περιθώριο της ξενάγησης, έγινε αναφορά στις δράσεις προβολής της Βιβλιοθήκης και απαντήθηκαν ερωτήσεις που αφορούν στο γενικότερο περιεχόμενο αυτής καθώς και στα υπόλοιπα κειμήλια που έφεραν οι Αργυροπολίτες στη Νάουσα, όπως οικοσκευή, αυθεντικές φορεσιές και ιερά σκεύη.

Προηγούμενο άρθροΣυνεχίζονται τα Δωρεάν τεστ ταχείας ανίχνευσης κρουσμάτων κορoνοϊού (rapid tests) στο Δήμο Αλεξάνδρειας
Επόμενο άρθροΣτ. Αραχωβίτης: “Για ποιόν λόγο δεν πληρώνονται από τον ΕΛΓΑ οι εκκαθαρισμένες αποζημιώσεις για τις ζημιές του 2021;”