Ξεκίνησε σήμερα η υποβολή υποψηφιοτήτων στο πρόγραμμα υποτροφιών για φοιτητές από την Ελλάδα που επιθυμούν να κάνουν μεταπτυχιακές σπουδές (Μάστερ 2) στη Γαλλία

Σύμφωνο συνεργασίας υπέγραψε πρόσφατα η πρεσβεία της Γαλλίας/Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος (IFG) με το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών (ΙΚΥ) για τη συγχρηματοδότηση υποτροφιών για σπουδές στη Γαλλία.

Όπως σημειώνεται σε ανακοίνωση, η συνεργασία, που υλοποιείται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, αποτελεί ορόσημο για την ελληνογαλλική πανεπιστημιακή συνεργασία, τόσο ως προς τον αριθμό των ωφελούμενων όσο και ως προς το συνολικό ύψος της συγχρηματοδότησης.

Το πρόγραμμα χρηματοδοτεί την κινητικότητα φοιτητών ελληνικών πανεπιστημίων για σπουδές μεταπτυχιακού επιπέδου (Mάστερ 2) στη Γαλλία.

«Χάρη στη συνεργασία αυτή διπλασιάζεται ο αριθμός των προσφερόμενων υποτροφιών για τους Έλληνες φοιτητές που επιλέγουν τη Γαλλία», δηλώνει ο Patrick Comoy, διευθυντής του Γαλλικού Ινστιτούτου Ελλάδος, προσθέτοντας ότι «η συνεργασία αυτή αποτελεί για εμάς ένα ισχυρό σύμβολο για τις σχέσεις φιλίας μεταξύ των δύο χωρών και των δύο λαών μας, σε μία ιστορική στιγμή που η Ελλάδα γιορτάζει τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821. Πιστεύουμε ότι οι δεσμοί αυτοί θα προσφέρουν ελπιδοφόρες προοπτικές για το μέλλον».

Στο πλαίσιο του προγράμματος, 28 Έλληνες αριστούχοι φοιτητές θα επιλεγούν, κατόπιν υποβολής υποψηφιότητας, από την μεικτή επιτροπή επιλογής του Γαλλικού Ινστιτούτου Ελλάδος και του ΙΚΥ. Κριτήρια επιλογής αποτελούν οι ακαδημαϊκές επιδόσεις, η ποιότητα του σχεδίου σπουδών Μάστερ 2 και των στόχων μετά την περάτωση αυτού, το αιτιολογημένο ενδιαφέρον για συνέχιση των σπουδών στη Γαλλία. Οι υπότροφοι θα έχουν τη δυνατότητα να σπουδάσουν σε διακεκριμένα πανεπιστήμια και ανώτατες σχολές της Γαλλίας, σε ένα ευρύ φάσμα τομέων: Φιλολογία, Ανθρωπιστικές και Κοινωνικές Επιστήμες, Νομική, Εμπόριο, Αθλητικές σπουδές, Σπουδές μηχανικών, Υγεία, Θετικές Επιστήμες κά.

Ως υπότροφοι, οι επιλαχόντες φοιτητές θα έχουν πρόσβαση στα προνόμια των υποτρόφων της γαλλικής κυβέρνησης. Απαλλάσσονται από τα δίδακτρα των κρατικών εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, λαμβάνουν επίδομα 700 ευρώ για την κάλυψη μέρους των δαπανών πρώτης εγκατάστασης και μηνιαία τροφεία ύψους 700 ευρώ επί 10 μήνες. Επιπλέον, το γραφείο Campus France θα παρέχει υποστήριξη στην εύρεση κατοικίας και επίδομα 246 ευρώ για την κάλυψη δαπανών συμπληρωματικής ασφάλισης υγείας για όσους το επιθυμούν.

Υποβολή υποψηφιοτήτων

Η πρόσκληση υποβολής υποψηφιοτήτων για το έτος 2021-2022 λήγει στις 13 Ιουνίου 2021 και ώρα Ελλάδος 23:00. Είναι διαθέσιμη στις ιστοσελίδες του IFG (www.ifg.gr) και του IKY (www.iky.gr).

Η υποβολή των υποψηφιοτήτων διεξάγεται αποκλειστικά με ηλεκτρονικό τρόπο μέσα από την ειδική πλατφόρμα της ιστοσελίδας του IFG στον παρακάτω σύνδεσμο: https://www.ifg.gr/candidatez-theste-ypopsifiotita-2021-2022/

ΑΠΕ-ΜΠΕ
Προηγούμενο άρθροΣτη διάθεση των πολύ μικρών επιχειρήσεων περισσότερα από 8.000 δάνεια του 3ου Κύκλου Ταμείου Εγγυοδοσίας CoViD- 19
Επόμενο άρθροΕπεκτείνεται η δυνατότητα παραλαβής δικαστικών αποφάσεων μέσω της ενιαίας ψηφιακής πύλης gov.gr