Βρόμα κι Αριστερή χυδαιότητα – Γράφει ο Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος

Ήταν βέβαιο ότι από τη στιγμή που η Σοφία Μπεκατώρου έσυρε το χορό των αποκαλύψεων για όσα της συνέβησαν από –υποτίθεται-  έμπιστο άνθρωπο του χώρου της, θα άνοιγαν στόματα και θα βρομούσε το σύμπαν. Σε πολλούς και διαφορετικούς χώρους. Κι αυτές τις αποκαλύψεις τις ενθάρρυνε η ελληνική Πολιτεία, τόσο με την πρόεδρο της Δημοκρατίας, όσο και με τον πρωθυπουργό, μέσω και της ημερίδας με θέμα «Σπάσε τη Σιωπή – Μίλησε, Μην Ανέχεσαι».

Γράφει ο συνεργάτης του Έμβολος δημοσιογράφος Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος

Κι υπό αυτή την έννοια αλλά και με το πρίσμα της λογικής, είναι χυδαία η προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ και του Αλέξη Τσίπρα να εκμεταλλευθεί πολιτικά και να προσδώσει κομματικό χρώμα σε όσα σοκαριστικά αποκαλύπτονται.

Καταλογίζουν, λοιπόν, στον Μητσοτάκη και στη Μενδώνη ότι … ήξεραν τι συνέβαινε με την προσωπική ζωή του καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού θεάτρου!

Απίστευτο; Ναι, μα αληθινό. Το κάνει αυτό ο Αλέξης Τσίπρας που με προσωπική του απόφαση έκανε υπουργό τον Χαϊκάλη, ενώ έβαλε τον Κιμούλη στην επιτροπή για την Συνταγματική αναθεώρηση και πρόεδρο στο Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος»!!! Τόσο ο ένας όσο κι ο άλλος καταγγέλλονται από ουκ ολίγες κοπέλες….

Το ίδιο συμβαίνει και με τον Γιαν Φαμπρ, τον αποκαλούμενο «mr παλλόμενα πέη» που τον είχε φέρει ο ΣΥΡΙΖΑ καλλιτεχνικό διευθυντή στο Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου. 20 χορευτές και χορεύτριες καταγγέλλουν ότι υπέστησαν σεξουαλικές ταπεινώσεις και σεξουαλικό εκφοβισμό από την πλευρά αυτού του Βέλγου καλλιτέχνη, γνωστού για τις αμφιλεγόμενες παραστάσεις του. Με τον οποίο ο Αλέξης Τσίπρας έκανε πολιτισμικούς «περιπάτους» στο Μαξίμου.

Προσέξτε: Δεν θεωρώ ότι έχει ευθύνη ο Τσίπρας για την ιδιωτική ζωή των Κιμούλη και Χαϊκάλη. Ούτε του αμφιλεγόμενου Γιαν Φαμπρ με τα περιφερόμενα …πέη! Το τι κάνανε στα σκοτεινά των υπνοδωματίων ή των καμαρινιών τους δεν τον αφορούσε.  Ούτε μπορεί να ζητά ουδείς  πιστοποιητικά σεξουαλικών φρονημάτων, ή να ρωτά αν είναι τζογαδόρος, αν χρωστάει εδώ κι εκεί… Ούτε είναι υποχρεωμένος να γνωρίζει. Άλλωστε οι σεξουαλικές συμπεριφορές γίνονται σχεδόν πάντοτε εν κρυπτώ.

Άρα; Γιατί να φταίει ο Μητσοτάκης ή η Μενδώνη για τον Λιγνάδη; Μήπως φταίνε και για τον Φιλιππίδη πουν έπαιζε σειρά της ΕΡΤ;

Στα social media γίνεται χαμός από τα troll του ΣΥΡΙΖΑ. Με κεντρικό πρόσωπο τον Λιγνάδη (το όνομά του το δημοσιοποίησε ο ΣΥΡΙΖΑ) και σχόλια που απαιτούν …παραίτηση του Μητσοτάκη ή έστω της Μενδώνη. Επειδή λένε, αγνόησαν ότι υπήρχαν εκ μέρους του πράξεις σεξουαλικής βίας εναντίον ανηλίκων και όφειλαν να το έχουν διερευνήσει.

Μα τι διερευνήσει κάποιος χωρίς να υπάρχει καταγγελία; Και σε τελική ανάλυση γιατί δεν το διερεύνησε ο ΣΥΡΙΖΑ, στελέχη κι υπερασπιστές του οποίου φωτογραφίζονταν διαχρονικά με τον Λιγνάδη; Γιατί δεν το διερεύνησε η υπουργός Πολιτισμού Κονιόρδου, που υποτίθεται ως συνάδελφός του στο θέατρο θα είχε ακούσει ή μάθει;  Γιατί δεν διερεύνησε ο Σκουρολιάκος, ηθοποιός και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ; Ο Πάντζας ή όλοι αυτοί οι καλλιτέχνες που σήμερα πνέουν μένεα εναντίον της Μενδώνη;

Να πούμε και πάλι:  Δεν διερευνήθηκε το παραμικρό επειδή δεν υπήρχαν καταγγελίες. Τελεία και παύλα. Κι όλα τα άλλα αποτελούν χυδαιότητες. Χυδαιότητες ολκής!  Η αντιπολίτευση λόγω της ανικανότητάς της να αντιμετωπίσει πολιτικά τον Μητσοτάκη, επιλέγει να γίνει αρχισυντάκτης της «Εσπρέσο» μη τυχόν και τον φθείρει…

Κάτι ακόμη: Απαιτείται κάθαρση. Κι η Δικαιοσύνη να κάνει τη δουλειά της με όλα τα εργαλεία που της παρέχει το συντεταγμένο κράτος μας. Η δε Πολιτεία οφείλει να σταθεί αρωγός στα θύματα χωρίς «ναι μεν αλλά». Κι η κοινωνία το ίδιο. Όχι όπως έγινε με την Μπεκατώρου που φτάσαμε στο σημείο να προπηλακιστούν (στα social media) ακόμη και δημοσιογράφοι που έγραψαν τα αυτονόητα…

Επιπλέον, η προαναγγελία έκδοσης εντάλματος σύλληψης για τον Λιγνάδη μέσω των social media δεν μπορεί να αρμόζει παρά μόνο σε καθεστώτα Μαδούρο –Ερντογάν ή και Πούτιν. Όσοι εμπλέκονται διαπράττουν άλλη μια χυδαιότητα. Φυσικά, αν μιλήσουμε για ντροπή τους θα είναι μάταιος κόπος.

Το βέβαιο είναι ότι το απόστημα πρέπει να σπάσει. Να εξατμιστεί η βρόμα. Κι είναι σωστή η κίνηση που κάνει το υπουργείο Πολιτισμού με τη σύνταξη κώδικα συμπεριφοράς και σχεδιάζει ανάλογες κινήσεις  παρεμβάσεις σε εκπαιδευτικές ή επαγγελματικές δομές που βρίσκονται υπό την φροντίδα του κράτους.  Σε κάποιες από αυτές (χορού, ωδεία κλπ) φοιτούν κυρίως παιδιά, γεγονός ιδιαιτέρως σημαντικό, που πρέπει να τύχει της αμέριστης προσοχής της Πολιτείας.  Ας θωρακίσουμε τις ψυχές… κι όσες/όσους ανοίγουν τα στόματά τους. Δεν τους αρμόζουν οι ανοησίες της αντιπολίτευσης…