Βροχές και καταιγίδες αύριο κυρίως στα δυτικά και βόρεια, με τη θερμοκρασία σε υψηλά για την εποχή επίπεδα και νότιους ανέμους έως 8 Μποφόρ στο Αιγαίο

Την Πέμπτη αναμένονται τοπικές νεφώσεις και βροχές στα δυτικά, νοτιοδυτικά και βόρεια τμήματα της χώρας, καθώς επίσης στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, στα Δωδεκάνησα και στην Κρήτη.

Οι νεφώσεις από το μεσημέρι στα δυτικά και βόρεια θα αυξηθούν σταδιακά και οι βροχοπτώσεις θα ενισχυθούν.

Καταιγίδες και ενδεχομένως χαλαζοπτώσεις θα εκδηλωθούν από το μεσημέρι στο Ιόνιο και στα δυτικά ηπειρωτικά, οι οποίες προς το τέλος του εικοσιτετραώρου θα επεκταθούν στη Μακεδονία και στη Δυτική Πελοπόννησο. Οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα θα είναι αυξημένες και κατά τόπους στις προαναφερθείσες περιοχές θα εκδηλωθούν λασποβροχές.
Η θερμοκρασία θα συνεχίσει να βρίσκεται σε υψηλά για την εποχή επίπεδα και θα κυμανθεί, σύμφωνα με το meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, στη Δυτική Μακεδονία από 2 έως 14 βαθμούς Κελσίου, στην υπόλοιπη Μακεδονία και στη Θράκη από 9 έως 18, στη Θεσσαλία από 4 έως 21, στην Ήπειρο από 7 έως 19, στη Στερεά από 10 έως 18, στην Πελοπόννησο από 9 έως 20, στα νησιά του Ιονίου από 10 έως 18, στα νησιά του Βορείου και Ανατολικού Αιγαίου από 14 έως 17, στις Κυκλάδες από 12 έως 18, στα Δωδεκάνησα από 12 έως 16 και στην Κρήτη από 10 έως 23 βαθμούς Κελσίου. Στα δυτικά ηπειρωτικά και στο Ιόνιο η ελάχιστη θερμοκρασία αναμένεται προς το τέλος του εικοσιτετραώρου.
Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 5 έως 7 και πρόσκαιρα κατά τόπους έως 8 Μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από νότιες διευθύνσεις 4 έως 6 Μποφόρ, όμως από το μεσημέρι θα στραφούν σε δυτικούς 3 έως 5 Μποφόρ.
Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις κατά διαστήματα, ενώ πιθανότητα βροχοπτώσεων υπάρχει για τα βορειοδυτικά του νομού προς το τέλος του εικοσιτετραώρου. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 έως 5 και κατά τόπους έως 6 Μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 15 έως 18 βαθμούς Κελσίου.
Στον νομό Θεσσαλονίκης αναμένονται τοπικές νεφώσεις, οι οποίες από το απόγευμα θα αυξηθούν, ενώ προς το τέλος του εικοσιτετραώρου θα σημειωθούν βροχοπτώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από νοτιοανατολικές διευθύνσεις 3 έως 5 και τοπικά έως 6 Μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης θα κυμανθεί από 13 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

ΑΠΕ-ΜΠΕ
Προηγούμενο άρθροΝέα πτώση στην τιμή του ρεύματος αύριο
Επόμενο άρθροΈως και 15 βαθμούς υψηλότερα οι σημερινές ελάχιστες θερμοκρασίες στην Ελλάδα σε σχέση με τα τελευταία 10 έτη