Βρετανία-Ρωσία: Το Λονδίνο δηλώνει ότι θα επιβάλει περαιτέρω κυρώσεις στη Μόσχα

Η βρετανική κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να επιβάλει περαιτέρω κυρώσεις στη Ρωσία και θα συνεχίσει να το κάνει έως ότου η Μόσχα αποσυρθεί πλήρως από την Ουκρανία, δήλωσε σήμερα η υπουργός Εξωτερικών Λιζ Τρας.

«Είμαστε αποφασισμένοι να παράσχουμε περισσότερα όπλα, να επιβάλουμε περισσότερες κυρώσεις και να στηρίξουμε την Ουκρανία στο να αποκλείσει τη Ρωσία από το έδαφός της», δήλωσε η Τρας στο Κοινοβούλιο.

Η ίδια δήλωσε ότι αύριο θα ταξιδέψει στην Τουρκία για να συζητήσει εναλλακτικές προκειμένου να μεταφερθούν σιτηρά από την Οδησσό, λέγοντας ότι είναι θέμα εβδομάδων για να βρεθεί μια λύση.

Η Βρετανία, οι ΗΠΑ και η Ευρωπαϊκή Ένωση έχουν συντονιστεί στην επιβολή μαζικών κυρώσεων σε βάρος της Μόσχας για την εισβολή στην Ουκρανία, την οποία ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν χαρακτηρίζει ‘ειδική στρατιωτική επιχείρηση’.

«Θα συνεχίσουμε να επιβάλλουμε κυρώσεις, θα συνεχίσουμε να σταματάμε την εισαγωγή προϊόντων από τη Ρωσία έως ότου δούμε τη Ρωσία να αποσύρεται από την Ουκρανία», δήλωσε η Τρας. Η Βρετανία έχει στοχοθετήσει Ρώσους επιχειρηματίες, πολιτικούς, θρησκευτικούς ηγέτες αλλά και εταιρίες στο πλαίσιο των κυρώσεων σε βάρος της Μόσχας.

ΑΠΕ-ΜΠΕ
Προηγούμενο άρθροΘεσσαλονίκη: Από νηπιακή ηλικία στον διατροφολόγο λόγω παχυσαρκίας
Επόμενο άρθροΘεσσαλονίκη: Νέα προθεσμία πήρε η 31χρονη που κατηγορείται ότι μαχαίρωσε τον σύζυγό της