Βρετανία-κορονοϊός: Το παραλλαγμένο στέλεχος Όμικρον δεν αύξησε τις νοσηλείες ηλικιωμένων

Κύμα κρουσμάτων του παραλλαγμένου στελέχους Όμικρον του νέου κορονοϊού δεν οδήγησε σε αύξηση των νοσηλειών των ηλικιωμένων όπως αναμενόταν παρά το γεγονός ότι υπήρξαν περισσότερα κρούσματα σε αυτήν την ηλικιακή ομάδα, αναφέρουν οι επιστημονικοί σύμβουλοι της Βρετανίας σε υπόδειξή τους που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.

“Η αύξηση των νοσηλειών, η οποία αναμένεται μετά την παρατηρούμενη αύξηση των κρουσμάτων στις μεγαλύτερες ηλικιακές ομάδες, δεν έχει παρατηρηθεί μέχρι στιγμής”, αναφέρεται στα πρακτικά της συνεδρίασης της 13ης Ιανουαρίου της Επιστημονικής Συμβουλευτικής Ομάδας Εκτάκτων Καταστάσεων (SAGE).

“Αυτό μπορεί να οφείλεται στα υψηλότερα επίπεδα προστασίας κατά της νοσηλείας από τα εμβόλια, στην βραδύτερη εξασθένηση της προστασίας από τα εμβόλια, ή στον αντίκτυπο συμπεριφορών πρόληψης μεταξύ των πιο ευάλωτων και αυτών που τους περιβάλλουν”, διευκρινίζει η SAGE.

ΑΠΕ-ΜΠΕ
Προηγούμενο άρθροΗΠΑ: Το ρολόι της Αποκάλυψης δείχνει 100 δευτερόλεπτα πριν από τα μεσάνυχτα – Ο κόσμος δεν έγινε πιο ασφαλής το 2021
Επόμενο άρθροΥγεία: Κληρονομικός καρκίνος: Δυνατότητες πρόβλεψης και θεραπείας