Βουλή – Κ. Σκρέκας για φαινόμενα αισχροκέρδειας: Δεν διστάζουμε να επιβάλλουμε πρόστιμα σε όποια επιχείρηση παραβαίνει το νόμο

Δεν θα σταματήσουμε και δεν διστάζουμε να επιβάλλουμε πρόστιμα σε όποια επιχείρηση παραβαίνει το νόμο, διαβεβαίωσε ο υπουργός Ανάπτυξης Κώστας Σκρέκας, μιλώντας στη Βουλή, στο πλαίσιο επεξεργασίας του νομοσχεδίου με το οποίο ενσωματώνεται ευρωπαϊκή οδηγία για τις διασυνοριακές μετατροπές, συγχωνεύσεις και διασπάσεις κεφαλαιουχικών εταιρειών.

   Αναφερόμενος σε φαινόμενα αισχροκέρδειας, εν μέσω πληθωριστικής κρίσης, ο κ. Σκρέκας είπε ότι μόλις πριν από λίγες εβδομάδες «επιβάλαμε πρόστιμα πάνω από 2,5 εκατ. ευρώ και αναφέραμε σε ποιες αλυσίδες τα επιβάλαμε, για πλασματικές εκπτώσεις».

   Απαντώντας στον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Μιχάλη Κατρίνη που ζήτησε στοιχεία για τα πρόστιμα, είπε ότι θα τα καταθέσει στη Βουλή και ανέφερε ότι έχουν επιβληθεί 1,44 εκατομμύρια σε τρεις μεγάλες επιχειρήσεις, που είναι βεβαιωμένα και πληρωμένα. «Οι τρεις μάλιστα, πήγαν και το πλήρωσαν και πριν περάσει καν το εικοσαήμερο, για να πληρώσουν με έκπτωση. Θα τα παρουσιάσω όλα στη Βουλή» είπε ο κ. Σκρέκας. Σημείωσε επίσης ότι έχει δημοσιευθεί Δελτίο Τύπου του υπουργείου Ανάπτυξης με το ποιες αλυσίδες ήταν οι παραβάτες και τι πρόστιμο επιβλήθηκε σε αυτές.

    Πρόσθεσε μάλιστα εμφατικά ότι «αυτό θα συνεχίσουμε, και θα δείτε και τις επόμενες ημέρες. Κοντός ψαλμός αλληλούια. Εμείς δεν θα σταματήσουμε και δεν διστάζουμε να επιβάλλουμε πρόστιμα σε αυτόν που παραβαίνει το νόμο. Να το ξέρετε αυτό, και θα το δείτε και τις επόμενες ημέρες, οπότε πιθανότατα να έχουμε παραβάσεις και να έχουμε επιβολή προστίμου. Και μάλιστα πολύ μεγάλου και σε μεγάλες επιχειρήσεις».

ΑΠΕ-ΜΠΕ
Προηγούμενο άρθροΜε τη … Φλωρεντία και τη… γκλίτσα του Πολάκη – Γράφει ο Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος
Επόμενο άρθροΓεωπολιτική εναντίον γεωοικονομίας: Οι στόχοι της ΕΕ, των ΗΠΑ και της Κίνας – Γράφει ο Goran Nikolic