Βουλή: Διαβεβαιώσεις υφυπουργού Παιδείας Β. Διγαλάκη για ομαλή διαδικασία μεταγραφών φοιτητών

Μαζί από απόσταση
Μαζί από απόσταση
Μαζί από απόσταση
Μαζί από απόσταση

Ομαλά εξελίσσεται η  ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων για τις μετεγγραφές φοιτητών, η οποία ξεκίνησε στις 16 Οκτωβρίου και θα ολοκληρωθεί στις 27 του ίδιου μήνα, διαβεβαίωσε από το βήμα της Βουλής ο υφυπουργός Παιδείας Βασίλης Διγαλάκης, απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ Γιάννη Δελή.

Σύμφωνα με τα στοιχεία τα οποία κατέθεσε ο υφυπουργός, μέχρι στιγμής, για το σύστημα των μοριοδοτούμενων μετεγγραφών έχουν υποβληθεί 6371 αιτήσεις, εκ των οποίων έχουν οριστικοποιηθεί οι 5445 ενώ για το σύστημα αδελφών έχουν γίνει 2531 αιτήσεις και  έχουν οριστικοποιηθεί οι 2034.

Όπως τόνισε ο κ. Διγαλάκης, σε ότι αφορά τις κατ’ εξαίρεση μετεγγραφές, φέτος η διαδικασία θα πραγματοποιηθεί μετά τις μετεγγραφές των προηγουμένων κατηγοριών και για πρώτη φορά θα γίνει ηλεκτρονικά, ώστε να ολοκληρωθεί πιο σύντομα από άλλες χρονιές.

Από την πλευρά του, ο βουλευτής του ΚΚΕ έκανε λόγο για απαράδεκτη κατάσταση και τόνισε ότι είναι ελάχιστες οι θέσεις στις εστίες και μόνο 9 στους 100 φοιτητές δικαιούνται δωμάτιο ενώ ζήτησε να διευρυνθούν τα εισοδηματικά κριτήρια.

Ανταπαντώντας ο κ. Διγαλάκης διαβεβαίωσε ότι μέσα από διάλογο με την ακαδημαϊκή κοινότητα θα αναμορφωθεί το νομοθετικό πλαίσιο ώστε να γίνει πιο δίκαιο και πιο αντικειμενικό χωρίς να θιγεί το επίπεδο σπουδών των Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων.

 

ΑΠΕ-ΜΠΕ