Βουλγαρία – ΒΤΑ: Το Βουλγαρικό Πολεμικό Ναυτικό θα πραγματοποιήσει δυο πολυεθνικές ασκήσεις έως το τέλος του 2022

Το Βουλγαρικό Πολεμικό Ναυτικό θα πραγματοποιήσει δυο ευρύτερες ασκήσεις με διεθνή συμμετοχή έως το τέλος του 2022 με τη Βάρνα ως λιμάνι υποδοχής, ανακοίνωσε σήμερα ο διοικητής του Βουλγαρικού Πολεμικού Ναυτικού, υποναύαρχος Κίριλ Μιχαήλοφ, στο ΒΤΑ.

Μια από τις ασκήσεις, με την κωδική ονομασία “Ποσειδών”, θα διεξαχθεί από το Βουλγαρικό και το Ρουμανικό Πολεμικό Ναυτικό αλλά είναι ανοικτή και σε ναυτικές δυνάμεις άλλων χωρών. Η άσκηση, που εστιάζει στα αντίμετρα ναρκών, πραγματοποιείται κατά παράδοση και δεν την προκάλεσε ο πόλεμος στην Ουκρανία, υπενθύμισε ο υποναύαρχος.

Η δεύτερη άσκηση, που ονομάζεται “Τρίτων”, ειδικεύεται σε ασκήσεις κατάδυσης, εξήγησε ο διοικητής. Οι συμμετέχοντες θα κάνουν διάφορες ασκήσεις συμπεριλαμβανομένης της καταστροφής ναρκών.

“Ο πόλεμος στην Ουκρανία άλλαξε ριζικά το έργο μας και μας έφερε αντιμέτωπους με νέες προκλήσεις, συμπεριλαμβανόμενου του κινδύνου των ναρκών”, δήλωσε ο Μιχαήλοφ κατά την τελετή εορτασμού των 143 χρόνων του Βουλγαρικού Πολεμικού Ναυτικού. Ευχαρίστησε τους ναύτες για τις επίμονες καθημερινές τους προσπάθειες για να εγγυώνται την ασφάλεια της ναυσιπλοΐας και των θαλασσίων οδών.

Ο υποναύαρχος διευκρίνισε ότι οι άνδρες του Ναυτικού έχουν ήδη ανταποκριθεί σε περισσότερα από 40 σήματα κινδύνου για επιπλέοντα αντικείμενα. “Θα συνεχίσουμε να ανταποκρινόμαστε σε κάθε συναγερμό, ώστε ο κόσμος να είναι ήρεμος και η ασφάλεια της ναυσιπλοΐας εγγυημένη”.

ΑΠΕ-ΜΠΕ
Προηγούμενο άρθροFuel Pass 2: Καταβλήθηκαν ήδη 155 εκατ. ευρώ σε άνω των 2 εκατομμυρίων δικαιούχους – Ανοιχτή η πλατφόρμα για αιτήσεις έως 1η Σεπτεμβρίου
Επόμενο άρθροΙνδία: 16.561 κρούσματα του νέου κορονοϊού, 49 θάνατοι εξαιτίας της COVID-19 σε 24 ώρες