Βουλγαρία- covid-19: Αριθμός ρεκόρ νέων κρουσμάτων καταγράφηκε το προηγούμενο 24ωρο

Η Βουλγαρία ανακοίνωσε σήμερα αριθμό ρεκόρ 11.181 νέων κρουσμάτων covid-19 για το προηγούμενο 24ωρο, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, καθώς το πιο μεταδοτικό παραλλαγμένο στέλεχος Όμικρον του κορονοϊού εξαπλώνεται στη χώρα.

Η χώρα της ΕΕ, όπου λιγότερο από το 30% του πληθυσμού των 7 εκατομμυρίων έχει εμβολιαστεί κατά της covid-19, κατέγραψε επίσης και 91 θανάτους.

Συνολικά στη Βουλγαρία έχουν καταγραφεί συνολικά 840.000 κρούσματα covid-19 από την αρχή της πανδημίας και 32.332 θάνατοι.

Η νέα κεντρώα κυβέρνηση της χώρας έχει απευθύνει πολλές εκκλήσεις προς τους Βούλγαρους, που είναι διστακτικοί απέναντι στα εμβόλια, να ανοσοποιηθούν κατά της covid-19, προκειμένου να αποφευχθεί η πίεση στο σύστημα υγείας, κάτι που θα αναγκάσει τις αρχές να υιοθετήσουν αυστηρότερους περιορισμούς.

Περίπου 5.250  ασθενείς με covid-19 νοσηλεύονται αυτή την περίοδο σε νοσοκομεία, εκ των οποίων οι 554 σε μονάδες εντατικής θεραπείας.

Εξάλλου η πρόσφατη άνοδος των κρουσμάτων μεταξύ των παιδιών ώθησε τις αρχές να εξετάσουν την παράταση των διακοπών μεταξύ των δύο εξαμήνων, που συνήθως διαρκεί μία ημέρα, κατά οκτώ ημέρες, από τις 31 Ιανουαρίου ως τις 6 Φεβρουαρίου.

ΑΠΕ-ΜΠΕ
Προηγούμενο άρθροΓερμανία: Ρεκόρ 112.000 και πλέον κρουσμάτων του νέου κορονοϊού μέσα σε ένα 24ωρο
Επόμενο άρθροΥγεία–Ηλ. Μόσιαλος: Ποιες επιπτώσεις έχουν η νόσος Covid-19 και τα mRNA εμβόλια στους διαβητικούς