Βέροια: Συνέντευξη τύπου Απόστολου Τζιτζικώστα για το νέο Διοικητήριο Ημαθίας. – βίντεο – φωτο

Την πρωτεύουσα της Ημαθίας επισκέφθηκε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας το πρωί της Τετάρτης 7/7, παραχωρώντας συνέντευξη τύπου στα τοπικά ΜΜΕ. Κύριο θέμα οι εξελίξεις σχετικά με το έργο του νέου Διοικητηρίου Ημαθίας.

Ρεπορτάζ: Βασίλης Σιμόπουλος

Το πάνελ των ομιλητών πλαισίωναν επίσης ο Αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας Κώστας Καλαϊτζίδης, ο Αντιπεριφερειάρχης Υποδομών και Δικτύων Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας Πάρις Μπίλιας και οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Ημαθίας Στέργιος Μουρτζίλας και Απόστολος Νεστορόπουλος.

Ξεκινώντας ο κ. Τζιτζικώστας εξήρε τη σπουδαιότητα της υλοποίησης του νέου έργου, με το Διοικητήριο της Ημαθίας να μεταφέρεται σε νέο κτίριο εκτός πόλης της Βέροιας, κάτι αντίστοιχο με το Δικαστικό Μέγαρο. Αποφυγή ακριβών δαπανών ενοικίασης, συγκεντρωτισμός υπηρεσιών, εξοικονόμηση ενέργειας και περιβαλλοντική εκμετάλλευση ήταν τα κυριότερα χαρακτηριστικά που τέθηκαν, με κορυφαίο όλων την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών. Χωροταξικά το κτίριο θα βρίσκεται στην είσοδο της πόλης, ενώ στόχος θα είναι να αποτελέσει το μελλοντικό σημείο αναφοράς της Ημαθίας. Παίρνοντας το λόγο ο κ. Μπίλιας παρουσίασε τα σχέδια του νέου κτιρίου το οποίο θα βρίσκεται σε οικόπεδο εμβαδού 33.500 τ.μ. όπου και θα στεγάζονται όλες οι υπηρεσίες της ΠΕ Ημαθίας.

Το συνολικό εμβαδό της δόμησης (υπόγειο και υπέργειο) είναι 10.000 τ.μ., ενώ ιδιαίτερη σημασία θα δοθεί στη μοντέρνα και λειτουργική αρχιτεκτονική του κτιρίου. Η δημοπράτηση του έργου αναμένεται τον προσεχή Σεπτέμβριο, με τον διαγωνιστικό χρόνο να υπολογίζεται στους 6 μήνες. Ο χρόνος κατασκευής του έργου προβλέπεται στους 18 μήνες. Το συνολικό κόστος του ανέρχεται στα 28.110.000 ευρώ, με τη χρηματοδότηση να προέρχεται από το πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης” καθώς και από πόρους της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Ο Αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας Κώστας Καλαϊτζίδης ευχαρίστησε για την αρωγή και βοήθειά τους τον Ημαθιώτη Υφυπουργό Οικονομικών Απόστολο Βεσυρόπουλο, τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα, όπως και τον Αντιπεριφερειάρχη Υποδομών-Δικτύων Πάρι Μπίλια για την άμεση εκπόνηση των σχεδίων.

Ενημέρωσε επίσης για τα έργα ασφαλτόστρωσης του τοπικού οδικού δικτύου ύψους 850.000 ευρώ, εργασίες που θα περατωθούν εντός του μήνα. Σε άλλα θέματα τόνισε τη θετική εξέλιξη της τοποθέτησης ιατροδικαστή στο Νοσοκομείο Νάουσας. Για το θέμα δημιουργίας μαιευτικής και γυναικολογικής κλινικής στο Νοσοκομείο Νάουσας ο κ. Τζιτζικώστας υπογράμμισε την αναγκαιότητα του ζητήματος, δεσμευόμενος την οποιοδήποτε δυνατή βοήθεια από πλευράς Περιφέρειας. Θέμα όμως δικαιοδοσίας του Υπουργείου Υγείας, το οποίο πρέπει και να εκπέμψει το πράσινο φως.

Τέλος, ο Περιφερειάρχης ΚΜ σχολίασε τα τελευταία γεγονότα της καταπάτησης από πλευράς του γειτονικού κράτους της Συμφωνίας των Πρεσπών: “Η άποψή μου είναι ξεκάθαρη και αμετάβλητη. Πρόκειται για μία επιζήμια και κακή συμφωνία. Απόδειξη ότι παραβιάζεται συνεχώς ειδικά τον τελευταίο καιρό, με απτά παραδείγματα μέσα από το ποδοσφαιρικό Euro 2020, την τουριστική καμπάνια του γειτονικού κράτους, αλλά και τις δηλώσεις του πρωθυπουργού τους”.

Δείτε το βίντεο:

Προηγούμενο άρθροΚορονοϊός: 1820 νέα κρούσματα στη χώρα – 159 διασωληνωμένοι –  430960 συνολικά – 12763 θάνατοι
Επόμενο άρθροΓεωγραφική κατανομή των 1.820 κρουσμάτων κορονοϊού που ανακοίνωσε σήμερα ο ΕΟΔΥ