Βέροια: Κατατέθηκε φάκελος υποψηφιότητας ώστε το Ρεβανί Βεροίας να αποκτήσει σήμα Προστατευόμενης Γεωγραφικής Ένδειξης

 Κατατέθηκε στην αρμόδια επιτροπή του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων (Διεύθυνση Συστημάτων Ποιότητας και Βιολογικής Γεωργίας, Τμήμα ΠΟΠ ΠΓΕ ΕΠΙΠ), ο φάκελος υποψηφιότητας ώστε το «Ρεβανί Βεροίας» να πιστοποιηθεί με το σήμα Προστατευόμενης Γεωγραφικής Ένδειξης (ΠΓΕ).

 

Όπως γνωστοποιεί ο Δήμος Βέροιας, η προετοιμασία και σύνταξη του σχετικού φακέλου αναγνώρισης, στο πλαίσιο του έργου Interreg LOC-FOOD, έγινε με την κατάθεση των απαραίτητων εγγράφων από την Ομοσπονδία Επαγγελματιών – Βιοτεχνών και Εμπόρων Βεροίας σε συνεργασία με τον Δήμο Βέροιας – Τμήμα Τουρισμού και τον Σύλλογο Ζαχαροπλαστών Βεροίας, ύστερα από την επιλογή του  προϊόντος από τον Τομέα Μακεδονίας και Θράκης του Υπουργείου Εσωτερικών, ώστε να προωθηθεί για την απόκτηση σήματος ΠΓΕ.

Ο φάκελος βρίσκεται στη διαδικασία της αξιολόγησης από την αρμόδια επιτροπή, βάσει της πολιτικής της Ε.Ε. για την ποιότητα και την προστασία της ονομασίας συγκεκριμένων προϊόντων, με σκοπό την προβολή των μοναδικών τους χαρακτηριστικών, τα οποία συνδέονται με τη γεωγραφική τους προέλευση και την παραδοσιακή τεχνογνωσία.

Σε δηλώσεις του ο δήμαρχος Βέροιας, Κωνσταντίνος Βοργιαζίδης επισήμανε ότι η προσπάθεια «δίνει έμφαση και επικεντρώνεται στην προστασία της ταυτότητας για το συγκεκριμένο προϊόν ενώ κριτήριο αποτελεί η απόκτηση προστιθέμενης αξίας στην αγορά και η αναγνώριση από την πλευρά του καταναλωτή».

ΑΠΕ - ΜΠΕ
Προηγούμενο άρθροΤρίπολη: Πραγματοποιήθηκε η ταφή του υποσμηναγού Μάριου-Μιχαήλ Τουρούτσικα
Επόμενο άρθροΑλεξάνδρεια Σχολικοί αγώνες ποδοσφαίρου: 2ο ΓΕΛ – 1ο ΓΕΛ 2-1