Βέροια: Επίσκεψη του Μ. Χρυσοχοΐδη. Ποια η τοποθέτηση του Π. Γκυρίνη για την πανδημία.

Την πρωτεύουσα της Ημαθίας επισκέφθηκε σήμερα ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, στα πλαίσια της διήμερης περιοδείας του στη βόρεια Ελλάδα.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης είχε συνάντηση στον χώρο του Εμπορικού Επιμελητηρίου Ημαθίας με εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης, καθώς και προϊστάμενους των υγειονομικών και αστυνομικών αρχών του Νομού, με θέμα τον έλεγχο τήρησης των μέτρων κατά της διάδοσης του Covid 19. Παρόντες ήταν ο αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας Κώστας Καλαϊτζίδης, οι δήμαρχοι Βέροιας Κώστας Βοργιαζίδης, Νάουσας Νικόλας Καρανικόλας και Αλεξάνδρειας Παναγιώτης Γκυρίνης, ο Αστυνομικός Διευθυντής Ημαθίας Διονύσης Κούγκας, ο διοικητής του Νοσοκομείου Ημαθίας Ηλίας Πλιόγκας, ο πρόεδρος του Εμπορικού Επιμελητηρίου Γιώργος Μπίκας, καθώς και εκπρόσωποι τοπικών φορέων υγείας.

Ιδιαίτερα κρίσιμη χαρακτήρισε ο κ. Χρυσοχοΐδης την περίοδο του επόμενου δεκαημέρου, όπου καλούμαστε συνολικά αλλά και μεμονωμένα ως άτομα να ανταπεξέλθουμε με επιτυχία στον αγώνα ώστε τα κρούσματα να μειωθούν δραστικά σε ολόκληρη την επικράτεια. Αυτό που έχει ο ίδιος διαπιστώσει, είναι ότι ο πληθυσμός των αστικών κέντρων ανταπεξέρχεται πιο ικανοποιητικά στην τήρηση των μέτρων απ’ ότι αυτού στην επαρχία. Ο δήμαρχος Βέροιας Κώστας Βοριαζίδης μεταξύ άλλων τόνισε την προσωπική του εκτίμηση ότι τα σχολεία πρέπει να συνεχίσουν να παραμένουν κλειστά όσο αυξάνεται προοδευτικά το επιδημικό φορτίο.

Παίρνοντας τον λόγο ο δήμαρχος Αλεξάνδρειας Παναγιώτης Γκυρίνης και συμφωνώντας με την παραπάνω άποψη, υπογράμμισε πως δραστικό ρόλο και σίγουρα τον σπουδαιότερο στη μείωση των κρουσμάτων φέρει η ατομική ευθύνη του καθενός, με την τήρηση των συνολικών μέτρων προστασίας καθώς και τον επιβλέποντα ρόλο της Αστυνομίας να έπονται στη σειρά. Σε ανάλογο μέτρο κυμάνθηκαν οι απόψεις του δημάρχου Νάουσας Νικόλα Καρανικόλα, ο οποίος χαρακτήρισε την αναγκαιότητα εφαρμογής των μέτρων προστασίας πιο επιτακτική από κάθε άλλη φορά.