Βέροια: Έκλεβαν και γρονθοκοπούσαν – Τους πρόδωσε το κινητό

Από το Τ.Α Βέροιας σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος τεσσάρων ατόμων ενός 24χρονου, 33χρονου, 29χρονου και ενός 28χρόνου.

Οι τρεις πρώτοι δράστες στις 31 Αυγούστου του 2017 λίγο πριν από τα μεσάνυχτα μπήκαν από ξεκλείδωτη μπαλκονόπορτα στην οικία ενός ημεδαπού και αφαίρεσαν χρηματικό ποσό 150 ευρώ,  ένα κινητό τηλέφωνο και ένα αυτοκίνητο.

Στις 15 Σεπτεμβρίου του 2017 στις 2 το μεσημέρι οι ίδιοι δράστες χρησιμοποίησαν το κλεμμένο αυτοκίνητο, με το οποίο πήγαν  στη Βέροια  και παρακολούθησαν έναν υπάλληλο εταιρίας τσιγάρων, ο οποίος  πήγαινε σε υποκατάστημα της Τράπεζας Πειραιώς για να καταθέσει τις εισπράξεις της ημέρας, συνολικού ποσού 17.500 ευρώ. Οι τρεις προαναφερόμενοι δράστες πλησίασαν τον υπάλληλο της εταιρείας και του απέσπασαν βιαίως το ανωτέρω χρηματικό ποσό, αφού τον γρονθοκόπησαν και τον απώθησαν.

Από την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου προέκυψε ότι το κινητό τηλέφωνο που είχε κλαπεί από την οικία του ημεδαπού στις 31 Αυγούστου χρησιμοποιήθηκε από τον  24χρονο δράστη ο οποίος στη συνέχεια το έδωσε στον  28χρονο .   Το Ι.Χ αυτοκίνητο το  οποίο είχε κλαπεί την ίδια ημερομηνία βρέθηκε σε αγροτική περιοχή καλά κρυμμένο, το οποίο και παραδόθηκε στον ιδιοκτήτη του.