Βέροια: Πανέτοιμος για μετάλλια ο Μάριος Μαρκόπουλος στους 30ους Πανελλήνιους αγώνες Αιμοκαθαιρομένων και Μεταμοσχευμένων

Πανέτοιμος για την συμμετοχή του στους 30ους Πανελλήνιους αγώνες Αιμοκαθαιρομένων και Μεταμοσχευμένων είναι ο Μάριος Μαρκόπουλος, αθλητής του Συλλόγου Αθλουμένων Νεφροπαθών. 

Οι αγώνες θα γίνουν στην Αθήνα από 21 – 24 Φεβρουαρίου και περιλαμβάνουν αρκετά αθλήματα. Το πρόγραμμα του Μάριου είναι το εξής: • Πέμπτη 22/2/2018 Bowling μονό και διπλό(με συμπαίκτη) • Παρασκευή 23/2/2018 Στίβος 100μ. • Σάββατο 24/2/2018 Επιτραπέζια αντισφαίριση μονό και διπλό(με συμπαίκτη)

 Η προετοιμασία ξεκίνησε τον Σεπτέμβριο 2017 σύμφωνα με τις οδηγίες των προπονητών του. Σε όλη αυτή την περίοδο μέχρι τώρα, συμμετείχε σε τουρνουά προετοιμασίας στο bowling και την επιτραπέζια αντισφαίριση. Επίσης, στο τοπικό πρωτάθλημα ΠΟΦΕΠΑ Κρήτης με την ομάδα του ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΟΑΑ, όπου έχουν προκριθεί στην τελική φάση του κυπέλλου και του πρωταθλήματος που θα γίνουν τον Μάρτιο και τον Απρίλιο 2018. Στους 30ους Πανελλήνιους αγώνες θα συμμετέχει για πρώτη φορά στο αγώνισμα των 100μ. Στόχος του είναι να πιάσει και στα πέντε αγωνίσματα που θα συμμετάσχει τα όρια πρόκρισης για τους 10ους Πανευρωπαϊκούς Αγώνες Αιμοκαθαιρομένων και Μεταμοσχευμένων που θα γίνουν τον Ιούνιο στην Σαρδηνία.

 Ο Μάριος Μαρκόπουλος είναι πρωταθλητής Ελλάδας  από το 2006 μέχρι σήμερα, χρυσός στους Πανευρωπαϊκούς Αγώνες  Αιμοκαθαιρομένων και Μεταμοσχευμένων 2006, 2008, 2012, 2014,  2016, αργυρός στους ίδιους αγώνες το 2006, 2008, 2010, 2012  και χάλκινος το 2008,2016 Προσπαθεί μέσω του αθλητισμού να διατηρηθεί  σε μια καλή φυσική κατάσταση που βοηθά στην ποιότητα ζωής  ενός ανθρώπου με Χρόνια Νεφρική Ανεπάρκεια που υποβάλλεται  σε αιμοκάθαρση. Επίσης, μέσω του αθλητισμού προβάλει  την ιδέα της Δωρεάς Οργάνων,  ενός Δώρου Ζωής προς όλους όσους το χρειάζονται!

 Ο Μάριος ΕΥΧΑΡΙΣΤΕΙ ΘΕΡΜΑ τους προπονητές του Ευθύμη Αμερικάνο (επιτραπέζια αντισφαίριση), Αντώνη Καλπουζάνη (στίβος), Παύλο Κεχαγιά (bowling), που του προσφέρουν αφιλοκερδώς τις υπηρεσίες τους,  τον Σύλλογο Αθλουμένων Νεφροπαθών, τη Μονάδα Χρόνιας Αιμοκάθαρσης Mesogeios, τον Σκλαβενίτη, την Interamerican, την Saucony,  την Aegean Airlines και τις Μινωϊκές Γραμμές για την υποστήριξή τους στις μετακινήσεις του.

 Παρακολουθήστε την προσπάθειά του μέσα από την σελίδα του στο facebook: Marios Markopoulos – Μάριος Μαρκόπουλος  https://www.facebook.com/MariosMarkopoulo/

Προηγούμενο άρθροCooking recipes: A variation of Fava with peas
Επόμενο άρθροΕΕΕΕΚ Αλεξάνδρειας: Επίσκεψη και προσφορά στο Γηροκομείο Βέροιας