Αφιερωμένη στις γεύσεις του ροδάκινου ήταν η τελευταία ημέρα του 2ου Φεστιβάλ Ροδάκινου.
Ρεπορτάζ: Σίσσυ Νίκα
Η Κική Εμμανουηλίδου chef της Λέσχης Αρχιμαγείρων Βορείου Ελλάδος ετοίμασε γεύσεις ροδάκινου σε όλες τις εκφάνσεις. Από τηγανιά χοιρινού με σάλτσα ροδάκινου μέχρι smothies με ντόπιο γιαούρτι. Το ποντιακό σωματείο «Πατρίδα» είχε ετοιμάσει χοσάφ και περέκ με ροδάκινο.
Τα γιαμπράκια με ροδάκινο εντυπωσίασαν όπως και το εκμέκ με μους ροδάκινου. Τα cheesecake ήταν φτιαγμένα με ντόπιο τυράκι και πολτό ροδάκινου και τα κοκτέιλ ήταν αρκούντως δροσερά. Οι ροδακινόπιτες ήταν απίθανες.
Το ευχάριστο είναι ότι το Φεστιβάλ Ροδάκινου ευαισθητοποίησε τους εστιάτορες, τους ζαχαροπλάστες και τους αρτοποιούς να διανθίσουν με ροδάκινο τις γεύσεις αξιοποιώντας έτσι το φρούτο που χαρακτηρίζει την πόλη.
Ο Ζήσης Πατσίκας Πρόεδρος και η Γιάννα Πιλιτσίδου, αντιπρόεδρος αντίστοιχα του Τουριστικού Ομίλου Βέροιας δήλωσαν ικανοποιημένη από το Φεστιβάλ και τις παράλληλες εκδηλώσεις του και η βραδιά έκλεισε με μουσική παράσταση.
Στους επισκέπτες του Φεστιβάλ μοιράστηκαν ροδάκινα, φρουτοσαλάτες και καπελάκια.