Βέλγιο: Ένοπλος πυροβόλησε αστυνομικούς στη Λιέγη, τέσσερις νεκροί

Ένας ένοπλος σκότωσε δύο αστυνομικούς και έναν περαστικό σήμερα προτού πυροβοληθεί και σκοτωθεί στο κέντρο της Λιέγης, στο Βέλγιο, ανέφερε στην ιστοσελίδα της η δημόσια ραδιοτηλεόραση RTBF. Οι αρχές δήλωσαν πως το κίνητρο της τρομοκρατίας δεν μπορεί να αποκλειστεί.

Σύμφωνα με την εφημερίδα La Libre Belgique,  που επικαλείται αστυνομική πηγή, ο ένοπλος φώναξε Αλλάχ Άκμπαρ –ο Θεός είναι ο πιο μεγάλος στα αραβικά– και η RTBF ανέφερε πως οι ερευνητές πιστεύουν πως ο επιτιθέμενος θα μπορούσε κάλλιστα να είχε τρομοκρατικό κίνητρο.

Ο άνδρας πήρε όμηρο μία γυναίκα κάποια στιγμή στη διάρκεια της επίθεσης, ανέφερε η εφημερίδα.

Το εθνικό κέντρο αντιτρομοκρατικών κρίσεων, το οποίο, όπως ανέφερε στο Twitter ο υπουργός Εσωτερικών Ζαν Ζαμπόν, παρακολουθεί την κατάσταση, ανέφερε πως το κίνητρο της τρομοκρατίας δεν μπορεί να αποκλειστεί αν και ερευνά και άλλες πιθανές αιτίες του συμβάντος.

«Είναι (η τρομοκρατία) μία από τις ερωτήσεις στο τραπέζι, αλλά για την ώρα όλα τα σενάρια είναι ανοικτά», δήλωσε εκπρόσωπος του κέντρου κρίσεων.

Άλλοι δύο αστυνομικοί τραυματίστηκαν, ανέφερε το πρακτορείο ειδήσεων Belga. Εκπρόσωπος της εισαγγελίας της Λιέγης επιβεβαίωσε πως οι δύο αστυνομικοί πυροβολήθηκαν και σκοτώθηκαν και πως ο ένοπλος «εξουδετερώθηκε», αλλά δεν ήταν σε θέση να επιβεβαιώσει λεπτομέρειες του συμβάντος.

Εικόνες που αναρτήθηκαν σε ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν ανθρώπους να τρέχουν σε αναζήτηση καταφυγίου στην κεντρική λεωφόρο ντ’ Αβρουά της Λιέγης, με πυροβολισμούς και σειρήνες να ακούγονται στο βάθος.

 

ΑΠΕ-ΜΠΕ
Προηγούμενο άρθροΝάσος Ηλιόπουλος στο “Εθνος”: Έρχονται δέκα νέα προγράμματα για 80.000 ανέργους”
Επόμενο άρθροΘεσσαλονίκη: Αναδάσωση από τον Διαδριατικό Αγωγό στη Βόρεια Ελλάδα, με 400.000 δένδρα και θάμνους