Βαγγέλης Αποστόλου: Συνεργατισμός και συνέργειες στον αγροτικό χώρο πρωταρχικοί στόχοι του υπουργείου

Πρωταρχικό στόχο στον στρατηγικό σχεδιασμό του υπουργείου έχει ο συνεργατισμός και η ενίσχυση των συνεργειών στον αγροτικό χώρο, υπογράμμισε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Βαγγέλης Αποστόλου κατά την παρουσία του στη συνάντηση εργασίας που διοργάνωσαν οι Αναπτυξιακές Εταιρίες Πελοποννήσου και το Ελληνικό Δίκτυο LEADER στην Τρίπολη.

Τόνισε επίσης ότι σημαντικό ρόλο στην ανασύσταση της οικονομίας και στην αναπτυξιακή διαδικασία έχουν οι Ομάδες Τοπικής Δράσης των προγραμμάτων Leader, προσθέτοντας ότι αποτελεί προτεραιότητα για το υπουργείο η ανάδειξη των υψηλής ποιότητας αγροδιατροφικών προϊόντων της Πελοποννήσου και όλης της επικράτειας.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ο κ. Αποστόλου υπογράμμισε ότι «πρέπει να δώσουμε τη δυνατότητα να πρωταγωνιστήσουν στη διεθνή σκηνή τα προϊόντα του αγροτοδιατροφικού και γενικότερα του αγροτικού χώρου, σε μια προσπάθεια που έχει ήδη δώσει τους πρώτους καρπούς» και υπογραμμίζοντας πως το 2018 δεν θα υπάρχει έλλειμμα στο εμπορικό αγροτικό ισοζύγιο «όταν πριν από 2 χρόνια ξεπερνούσε τα 2,5 δισ. ευρώ».

Αναφερόμενος στον ΕΦΚ στο κρασί ο αρμόδιος υπουργός σημείωσε ότι σύντομα θα καταργηθεί «όχι γιατί το έχουμε υποσχεθεί, γιατί το έχει ανάγκη ο χώρος, γιατί δεν έχει προσφέρει ουσιαστικά έσοδα» και συμπλήρωσε ότι αν συνεχιστεί θα «μονιμοποιήσει μια γκρίζα ζώνη στη διακίνησή του που στο τέλος θα καταντήσει απειλή για τον ίδιο το χώρο».

Στη συνάντηση εργασίας παραβρέθηκαν ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων (ΥΠΑΑΤ) Νίκος Αντώνογλου και ο γενικός γραμματέας Αγροτικής Πολιτικής και Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων Χαράλαμπος Κασίμης.

Νωρίτερα, κατά την επίσκεψή του σε τυροκομείο της Αρκαδίας, ο κ. Αποστόλου  ανέφερε ότι έχει ζητηθεί από τον ΕΛΓΟ και τις υπηρεσίες του ΥΠΑΑΤ να πραγματοποιούν περισσότερους και πολύ αυστηρότερους ελέγχους στο αιγοπρόβειο γάλα «ώστε να μην αφήσουμε περιθώρια ελληνοποιήσεων, να μην αφήσουμε χώρο δράσης για τους κάθε λογής «αεριτζήδες», όπως είπε σχετικά.

Δήλωσε ότι η φέτα, είναι η «ναυαρχίδα της διεθνούς παρουσίας της χώρας μας» υποστηρίζοντας πως η δυναμική της είναι πολύ μεγάλη και ενισχύεται ακόμη περισσότερο «τόσο με τον αγώνα που δίνουμε για την κατοχύρωσή της στις διεθνείς αγορές, όσο και με τα προγράμματα προώθησης που χρηματοδοτούμε» όπως πρόσθεσε χαρακτηριστικά και κατέληξε ότι «η ενίσχυση της αιγοπροβατοτροφίας αποτελεί στρατηγική προτεραιότητα του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης».

 

 

ΑΠΕ-ΜΠΕ
Προηγούμενο άρθροΠοσό 2,4 δισεκατομμυρίων ευρώ χάνεται κάθε χρόνο σε όλη την ΕΕ εξαιτίας της απομίμησης ελαστικών και μπαταριών
Επόμενο άρθροΚατάσταση οδικού δικτύου Κεντρικής Μακεδονίας – Που χρειάζονται αλυσίδες τα οχήματα