«Στο καθαρά επιχειρησιακό πεδίο πρέπει να τηρούνται οι κανόνες ασφαλείας και αυτό να ισχύει για όλους. Το οξύμωρο είναι ότι ο υπουργός ‘Αμυνας Π. Καμμένος πετούσε επί τέσσερα τα στρατιωτικά ελικόπτερα, χωρίς να τηρούνται κανόνες ασφαλείας.
Μαζί του ήταν και ο τότε ΑΓΕΕΘΑ ο κ. Αποστολάκης. Τότε δεν μίλησε κανείς. Τον φαντάρο αλεξιπτωτιστή προφανώς τον θεωρούν αδύναμο και τον τραβολογούν με ποινές. Αν είναι όμως κάποιος ισχυρός, Υπουργός ή ΑΓΕΕΘΑ, δεν ισχύουν κανόνες ασφαλείας. Σηκώσαμε τους τόνους γιατί δεν δεχόμαστε να υπάρχουν δύο μέτρα και δύο σταθμά: οι ισχυροί να τη γλιτώνουν και οι αδύναμοι να τιμωρούνται», δήλωσε ο τομεάρχης Εθνικής ‘Αμυνας της Νέας Δημοκρατίας Βασίλης Κικίλιας στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN.
Σχετικά με το αίτημα της ΝΔ για τη σύγκληση της Επιτροπής ‘Αμυνας και Εξωτερικών, για τα αποτελέσματα της ΕΔΕ που διενεργήθηκε για τη σύλληψη των δύο Ελλήνων στρατιωτικών στον Έβρο, ο κ. Κικίλιας επισήμανε: «ο κ. Αποστολάκης απάντησε σε ερώτηση κοινοβουλευτικού ελέγχου που κατέθεσα, ότι η υπόθεση μπήκε στο αρχείο και δεν μπορεί να δημοσιοποιήσει τα αποτελέσματα της ΕΔΕ λόγω απορρήτου. Ζητήσαμε τη σύγκληση της Επιτροπής ‘Αμυνας και Εξωτερικών με τη διαδικασία του απορρήτου για να μας ενημερώσει ο Υπουργός. Δε μπορεί να μην έχει κανείς ευθύνη που συνελήφθησαν δύο στρατιωτικοί μας και κρατήθηκαν τόσο καιρό στις τουρκικές φυλακές. Υπεύθυνοι για τη στρατιά στον Έβρο ήταν ένας διοικητής και ένας υποδιοικητής. Στις πρόσφατες κρίσεις, η πολιτική ηγεσία έκανε αρχηγό ΓΕΣ τον διοικητή και υπαρχηγό ΓΕΣ τον υποδιοικητή».
Αναφερόμενος στην επικείμενη επίσκεψη του πρωθυπουργού στα Σκόπια, ο τομεάρχης ‘Αμυνας της Ν.Δ. τόνισε πως είναι κακό που πηγαίνει στα Σκόπια ο κ. Τσίπρας, ενώ έχουμε τεράστιο θέμα με 10.000 μακεδονικά προϊόντα που έχει ως συνέπεια τεράστια οικονομική ζημιά στη Μακεδονία μας.
«Η Συμφωνία των Πρεσπών προβλέπει ότι σε τρία χρόνια θα καθοριστεί ποια είναι μακεδονικά προϊόντα και ποια όχι. Φανταστείτε τι θα γίνεται επί τρία χρόνια. Η Κίνα, μια τεράστια αγορά, έσπευσε να πει ότι δε μπορεί να κατοχυρώσει τον όρο “μακεδονικά” για τα προϊόντα μας, από τη στιγμή που υπάρχει κράτος Βόρεια Μακεδονία. Παρατηρούμε ταυτόχρονα ότι διαμορφώνεται ένα κλίμα περί μειονότητας, δικαιωμάτων και διδασκαλίας της δήθεν μακεδονικής γλώσσας», υποστήριξε ο κ. Κικίλιας.
Ερωτηθείς για το εμβατήριο «Μακεδονία Ξακουστή» και την παρέλαση της 25ης Μαρτίου, τόνισε ότι «ζούμε σε μια ελεύθερη χώρα όπου κάθε πολίτης έχει δικαίωμα να κάνει αυτό που θέλει η ψυχή και η καρδιά του. Την 25η Μαρτίου θα είμαι στο Σύνταγμα και όταν θα παρελαύνουν τα στρατεύματά μας θέλω να ακούσω το «Μακεδονία ξακουστή».
Αν ανήκει κάποιος σε μια πολύ μικρή κατηγορία εθνομηδενιστών και διεθνιστών, οι οποίοι θέλουν να μην έχουμε Ιστορία και παραδόσεις, να μην τιμούμε τους αγώνες του Έθνους μας, είναι δικαίωμά του. Στη Νέα Δημοκρατία, μαζί με τη συντριπτική πλειονότητα της ελληνικής κοινωνίας, τιμούμε τις παραδόσεις μας, σεβόμαστε τους αγώνες των προγόνων μας και την κληρονομιά μας», κατέληξε ο κ. Κικίλιας.
ΑΠΕ-ΜΠΕ