Τσίπρας – Βαρδής- Κόκκαλης & Φώφη – Γράφει ο Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος

Θα ξεκινήσω με δυο ερωτήματα: Είναι κακό ένας πολιτικός να συναντιέται με τον κορυφαίο επιχειρηματία του τόπου; Επιπλέον, είναι κακό να έχει στις τάξεις του κόμματός του τον γόνο του κορυφαίου επιχειρηματία που χαρακτηρίζεται «εθνικός προμηθευτής»;

Γράφει ο συνεργάτης του Έμβολος δημοσιογράφος Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος

Η απάντηση είναι απλή και εύκολη. Στην πρώτη ερώτηση είναι «όχι», δεν είναι κακό. Στην δεύτερη ερώτηση είναι «ναι», επειδή ταυτίζεται μαζί του. Διαπλοκή του αισχίστου είδους!

Όμως, τόσο στην πρώτη όσο και στη δεύτερη απάντηση κρύβεται η απόλυτη υποκρισία. Δεν γίνεται να φωνάζεις στα μπαλκόνια εναντίον του κεφαλαίου και του πλούτου τασσόμενος υπέρ των αδυνάτων και μετά να συναγελάζεσαι – συναναστρέφεσαι μαζί του. Ενίοτε να ψήνεις και ψάρια στις αυλές τους.

Βαρδινογιάννης και Κόκκαλης, λοιπόν. Ή άλλως οι κορυφαίοι του κεφαλαίου, οι μεγιστάνες του πλούτου  στην Ελλάδα! Οι οποίοι, είναι σαφές και γίνεται με όλους τους τρόπους, ότι έχουν αναλάβει το μέλλον του Τσίπρα. Όπως είχαν κάνει για δεκαετίες με το ΠαΣοΚ.

Προσέξτε: Ο γόνος του Σωκράτη Κόκκαλη, αφού χρησιμοποίησε ως εφαλτήριο τον Ολυμπιακό και τον δήμο Πειραιά, είναι πλέον ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ. Για να το καταφέρει «αλώνισε» την Ελλάδα με την εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ BMW του, αεροπλάνα και βαπόρια. Έκτοτε ανακάλυψε πόσο μισητός εχθρός είναι ο καπιταλισμός εξ ου και ρητορικά του επιτίθεται συστηματικά!

Προσέξτε κι αυτό: Ο Βαρδινογιάννης είναι ο μεγαλύτερος επιχειρηματίας του τόπου και με αποδεδειγμένες αντοχές. Με στενές σχέσεις με το ΠαΣοΚ, τη Φώφη μα και με μεγάλη μερίδα της Λαϊκής Δεξιάς.

Πριν από δυο ημέρες έγινε φανερά και δημοσίως η συνάντηση Βαρδινογιάννη – Τσίπρα. Επαναλαμβάνω: Δημοσίως! Για να σταλούν τα μηνύματα όπου δει και δη προς τη Χαριλάου Τρικούπη.

Η συνάντηση όμως, καταδεικνύει σε πόσο δύσκολη θέση έχει περιέλθει ο Τσίπρας από τα εσωκομματικά προβλήματα που δεν επιτρέπουν διευρύνσεις  και προσχωρήσεις νέων προθύμων από το ΚΙΝΑΛ. Χώρια του ότι όσοι από το ΠαΣοΚ (ΚΙΝΑΛ) ήταν να πάνε στον ΣΥΡΙΖΑ έχουν πάει ενώ όσοι έχουν απομείνει τον θεωρούν απεχθές κόμμα. Άρα, στόχος  ήταν να ασκηθεί πίεση στη Φώφη Γεννηματά. Η οποία το τελευταίο διάστημα ούτως ή άλλως «μπατάρει» προς τον ΣΥΡΙΖΑ.

Το βέβαιο είναι ότι στην πολιτική ιστορία του τόπου οποιαδήποτε παρέμβαση επιχειρηματιών –πόσο μάλλον κραυγαλέα- υπέρ πολιτικών εγχειρημάτων ή διαδικασιών, υπήρξε θνησιγενής. Έτσι, τι πιθανότερο είναι ότι το …. προοδευτικό μέτωπο που οραματίζεται ο Τσίπρας για να επιστρέψει θα παραμείνει αυτό που αναφέρει το περίφημο στιχάκι της Ευτυχίας Παπαγιαννοπούλου: Όνειρο απατηλό! Ακόμη κι αν στηρίζεται στη μεγαλοδιαπλοκή…