Τσίπρας Πολάκης …απόγονοι του Κολοκοτρώνη – Γράφει ο Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος

Εκεί στον ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται ότι έχουν βάλει ένα άτυπο στοίχημα για το ποιος θα λέει τη μεγαλύτερη κουταμάρα της ημέρας, της εβδομάδας, του μηνός, του έτους. Δεν εξηγείται διαφορετικά ότι κάθε ημέρα κάποιος πετάει κάτι με τη γνωστή σοβαρότητα και στόμφο της Αριστεράς και κάνει την υπόλοιπη κοινωνία να υποφέρει από κοιλόπονο εξ αιτίας των γέλιων….

Γράφει ο συνεργάτης του Έμβολος δημοσιογράφος Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος

Εσχάτως, μας είπαν ουκ ολίγες ανοησίες ουκ ολίγοι. Ξυδάκης, Ζορμπάς, Χρηστίδου και πάει λέγοντας. Προχθές προέκυψε Πολάκης. Που μας είπε ότι στην Ελλάδα από συστάσεως του Ελληνικού κράτους υπάρχουν δύο παρατάξεις. Αυτή των κοτζαμπάσηδων, των ταγματασφαλιτών, των γερμανοτσολιάδων, των χουντικών, που η σημερινή έκφραση τους είναι η Νέα Δημοκρατία και η παράταξη του Κολοκοτρώνη, του Μακρυγιάννη, του Βελουχιώτη, του 114, του Πολυτεχνείου, που την  εκφράζει ο ΣΥΡΙΖΑ!!!

Καταλαβαίνετε; Αυτό που έκανε η ημιεπίσημη εφημερίδα του ΣΥΡΙΖΑ που έβαλε ομοτράπεζους τους Κολοκοτρώνη  και Βελουχιώτη, το αναπαρήγαγε με το γνωστό του ύφος ο Πολάκης!

Η λογική «λέει»  ότι δεν μπορεί κάποιος ν’ απαντά στα παραληρήματα και στην ανοησία. Μα αυτά τα παραληρήματα, αυτές τις ανοησίες τις ακούνε και τις αποδέχονται σημαντικά τμήματα της ελληνικής κοινωνίας. Αυτά τα τμήματα που ομνύουν στον Πολάκη, στον Τσίπρα, σε κάθε έναν που πετάει μια αρλούμπα στον δημόσιο βίο, σαν αυτές που λέγονται στα τσιπουράδικα. Κι αυτό είναι σοβαρό ζήτημα για τον τόπο.

Οι Αριστεροί έχουν ακόμη τα μεγάλα συμπλέγματα του εμφυλίου που προκάλεσαν. Έχουν την ίδια εχθρότητα προς όσους δεν είναι σύμφωνοι με όσα λένε και πράττουν και βάζουν στο ίδιο τσουβάλι τους πάντες και τα πάντα. Θεωρούν όσους τους αντιστάθηκαν … συνεχιστές των μαυραγοριτών και φυσικά βάζουν απέναντί τους σχεδόν όλη την κοινωνία, πλην των συντρόφων τους.

Φυσικά, σε όσα είπε ο Πολάκης δεν χρειάζεται παρά μόνο δυο ερωτήσεις:

Α. Πώς γίνεται βρε Παυλή, ο ΣΥΡΙΖΑ που αποκαλείς παράταξη του Κολοκοτρώνη και του Μακρυγιάννη (αυτός ήταν τοκογλύφος και αρχαιοκάπηλος μα η Αριστερά τον έχει τοτέμ, μα δεν είναι του παρόντος) να βρέθηκε στο πλευρό όσων επιχείρησαν να εισβάλλουν στον Έβρο, πριν ένα χρόνο; Πώς γίνεται οι … μαυαραγορίτες  ν’ αντιστάθηκαν σθεναρά κι οι… νεοκολοκοτρώνηδες να φώναζαν για ν’ ανοίξουν τα σύνορα;

Β. Γιατί δεν γράφετε από την αρχή η ιστορία του Μαρξισμού με την αποκαθήλωση του Μαρξ και την πρόταξη των ιδεών του Κολοκοτρώνη και του κολοκοτρωνισμού και δη περίπου μισό αιώνα πριν τον Κάρολο και την παρισινή κομμούνα;

Είναι και κάτι άλλο: Δηλαδή ο Κολοκοτρώνης (για τον Μακρυγιάννη δεν παίρνω όρκο) θα επικαλείτο ποτέ μια αμφιβόλου σημασίας γνωμοδότηση κάποιου ινστιτούτου … Φλωρεντίας για να καθορίσει εθνικές πολιτικές; Ο Κολοκοτρώνης  (για τον φιλοχρήματο Μακρυγιάννη ουδείς μπορεί να ξέρει) θα συναντούσε τον Μαρινάκη για να του ζητήσει να δώσει λεφτά στον … Καλογρίτσα για ν’ αγοράσει μια άδεια και να δημιουργήσει φιλικό κανάλι του Τσίπρα; Ο Κολοκοτρώνης  (ο Μακρυγιάννης θα πήγαινε τρέχοντας) θα έκανε ταξίδι στον Μαδούρο με τον δικηγόρο των off shore;

Ξέρετε κάτι; Αυτή η ιστορία με τις συνεχείς ανοησίες φιλτράρεται δεόντως από τον κοσμάκη. Ακόμη κι αν κάποιος θελήσει να τον κυβερνήσει ο Κολοκοτρώνης (αν θέλει Μακρυγιάννη καλά να πάθει) τότε θα τον επιλέξει μόνος του κι όχι επειδή ο Πολάκης φόρεσε περικεφαλαία και κραυγάζει ότι είναι συνεχιστής του γέρου του Μοριά και θα ξεσκίσει τους κοτζαμπάσηδες…

Άρα, ουδένα αγγίζουν οι ανοησίες και απλά χαρακτηρίζουν όσους τις εκστομίζουν…

Προηγούμενο άρθροΠρωτοσέλιδοι βασικοί τίτλοι εφημερίδων της Πέμπτης 01 Απριλίου 2021
Επόμενο άρθροΟ Τζο Μπάιντεν παρουσίασε σχέδιο επένδυσης 2 τρισ. δολαρίων στις υποδομές και την απασχόληση
*Ο Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας («Hellas Special Άφιλτρο», «Ο Γέρος του Βοριά» που αποτελεί τη λαϊκή βιογραφία του Κωνσταντίνου Καραμανλή, «Οι Μύθοι και το Παραμύθι»). Θεωρείται εκ των πρωτεργατών της «ελεύθερης ραδιοφωνίας» και επί χρόνια ασχολήθηκε με την πολιτική αρθρογραφία και ανάλυση σε εφημερίδες, περιοδικά, ραδιόφωνα και τηλεοπτικούς σταθμούς. Για πολλά χρόνια συνδύασε την εργασία με τα χόμπι του (αθλητισμός) , με την ιδιότητά του ως Γενικός Διευθυντής της εφημερίδας «Sportime» και της «Αθλητικής Ηχούς», ενώ έχει γράψει στίχους σε τραγούδια σημαντικών Ελλήνων δημιουργών και τραγουδιστών.